Vabakooli õpilased testisid oma õpetajaid

, huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe meeskonna kohtumine Koidula majamuuseumi õuel.
Kahe meeskonna kohtumine Koidula majamuuseumi õuel. Foto: Erakogu

Pärnu vabakool pidas õpetajate päeva ja traditsiooniliselt sai sel päeval „käe valgeks“ 9. klass, kes sai maigu suhu õpetaja tööst ja tegemistest, andes tunde kõikidele klassidele.

Samal ajal ootas õpetajaid 9. klassi kaetud kena kohvilaud. Kui tunnid antud, kogunesid üheksandikud õpetajate juurde klassi ja rääkisid kogetud õpetaja ametist. Kõik jäid väga rahule ja tõdesid, et nüüd nad alles mõistavad, mida õpetajad igapäev tunnevad.

Sellega õpetajate üllatusterohke päev ei piirdunud, nimelt oli kooli juhatus ehk Euroopa Liidu Komisjon palunud kõikidel õpetajatel koguneda kell 14 kooli paraadukse ette. Algas kontrollreid vabakooli õpetajate kiiruse ja osavuse testimiseks. Kasutada võis oma ajude hallollust, helistamist sõbrale või küsida vastuseid lihtsalt kohaliku rahva käest.

Õpetajad jagunesid gruppideks ja maastikumäng – arvestades õpetajate väsimust ja liikumisraskust – jätkus autodega punktist punkti jõudmiseks. Nii said läbitud punktid Raimond Valgre monumendi, ranna surfiklubi, Koidula majamuuseumi, Audru kiriku, seikluspargi jne juures. Kõikides punktides tuli lahendada ülesanded, et teada saada järgmist punkti, kuhu liikuda. Sellise hasardi ja innustusega on õpetajad kindlasti õpilastele eeskujuks.

Võit - see oli väga oluline! Lõpp-punktina peatusid õpetajad kooli juhatuse esimehe Kauni Sillati juures kodus, kus ootas soe kodune söök, kodukoogid ja aurav tee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles