Ajakirjanikud valisid sõudjad aasta parimaks meeskonnaks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudjad Tõnu Endrekson ja Jüri Jaanson võitsid  Pekingi olümpiamängudel paarisaerulisel kahepaadil hõbemedali. Eesti spordiajakirjanikud valisid nad selle eest aasta parimaks meeskonnaks.
Sõudjad Tõnu Endrekson ja Jüri Jaanson võitsid Pekingi olümpiamängudel paarisaerulisel kahepaadil hõbemedali. Eesti spordiajakirjanikud valisid nad selle eest aasta parimaks meeskonnaks. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti spordiajakirkanike liit valis aasta parimaks meeskonnaks Pekingi olümpial hõbemedali võitnud paarisaerulise kahepaadi tandemi Jüri Jaanson - Tõnu Endrekson.


Jaansoni-Endreksoni edu teiste tiimide ees oli mäekõrgune. Nad kogusid ringküsitlusel 121 punkti, edestades teiseks tulnud võrkpalikoondist 59 punktiga. Kolmandaks valiti 20 punkti kogunud paarisaerulise neljapaadi meeskond.
 
Aasta parima treeneri valimisel oli sõudjate juhendaja Tatjana Jaanson teine.

Parim treener oli ajakirjanike arvates islandlane Vesteinn Hafsteinsson, kelle käe all treenib kettaheites olümpiavõitjaks tulnud Gerd Kanter.

Võrkpallikoondise tüürimees Avo Keel oli parima treeneri valimisel kolmas.

Hiilgava olümpiavõiduga ei jätnud Gerd Kanter teistele šanssi aasta parima meessportlase valimisel. Ta edestas kindlalt motokrossimeest Tanel Leokit ja sumomaadlejat Kaido Höövelsoni ehk Barutot.

Aasta parimaks naisportlaseks valisid spordiajakirjanikud tennisist Kaia Kanepi, kes sai selle tiitli kergejõustiklase Kaire Leibaku ja ujuja Triin Aljandi ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles