Endla teatri lavastus viib lapsed putukate põnevasse maailma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Endla teatri lastelavastusest "Põrrr...!!!".
Stseen Endla teatri lastelavastusest "Põrrr...!!!". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Endla teatris paotatakse lastele ust putukate põnevasse maailma lavastusega "Põrrr...!!!".

Homme esietenduv lavalugu, millega oma lavastajadebüüdi teeb Kaili Viidas, räägib väikesest linnatüdrukust, kel tuleb suvel veeta kuu aega maal vanaema juures. Maal on esialgu võõras ja harjumatu: ei ole ju sõpru, kellega mängida, küll aga on kõikjal kummalisi putukaid, vahendasid ERRi teleuudised.

Enamikku neist mutukatest pole tüdruk linnas elades näinudki. Vanaema abiga saavad aga tüütud pinisejad tüdrukule lõbusateks ja südamlikeks sõpradeks, kelle seltsis saab veedetud üks ebatavaline suvi.

"See päris kõige väiksematele ei ole. See on pigem vanusele, kes on just lasteaiast välja tulemas ja kooli minemas. Ka vanemad lastega kaasa tulles ei pea igavust tundma. Arvan, et nad saavad end korra vabaks lasta ja tunda ennast hästi etendusel," rääkis lavastaja Kaili Viidas, kes on ka lavaloo autor ja lavakunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles