Milliste kottidega viiakse puulehti tasuta ära ja kust neid saab?

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikotid puulehtedega ootavad äravedu.
Prügikotid puulehtedega ootavad äravedu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ragn-Sells AS on teada andnud, et viib Pärnus puulehed tasuta ära vaid siis, kui need on pakitud biolagunevatesse kottidesse. Paljud aiaomanikud kurdavad aga, et on vastavaid kotte poodidest otsinud, kuid tühjade kätega tagasi tulnud. Millised täpselt kotid olema peavad ja kust neid saab?

Vastab Ragn-Sells ASi Lääne regiooni juht Jüri Meeksa:

Vastavalt korraldatud jäätmeveo tingimustele saab alates 1. novembrist Pärnu linnas biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid ehk puulehti konkursi võitnud vedajale Ragn-Sells ASile üle anda tasuta. Seda juhul, kui lehed on pakitud biolagunevatesse kottidesse.

Biolagunevaid kotte saab oktoobri teisest poolest osta Pärnu linnavalitsuse ruumidest soodushinnaga 20 senti kott. Müüb neid OÜ Pärnu Haldusteenused. Kotte müüme meiegi, aga kuna Ragn-Sells kasutab kiireltlagunevaid biokotte, on nende hind kõrgem: 1.95 eurot. Ka need kotid on saadaval oktoobri teisest poolest.

Paneks inimestele südamele, et roheline kott ei võrdu biokotiga. Prügikotte on eri värvi ja nende kasutamine biojäätmete pakkimisel ei ole tasuta veol lubatud.

Kui poodi kotte ostma minna, tuleb jälgida, et pakendil oleks kirjas “biolagunev”, mitte “öko” või muud sellist. Ragn-Sellsi müüdavatel kottidel on vastav märge nii pakendil kui lausa kottidele mustrina peale pressitud. Kindluse mõttes on õigem kasutada linnavalitsuse kotte, nende hindki on madalam kui poes.

Mittebiolagunevatesse kottidesse pakitud jäätmed on käsitletavad segaolmejäätmetena ja nende üleandmine vedajale on tasuline.

Lehekotid peavad olema paigutatud jäätmevaldaja kinnistule prügikonteineri lähedusse selliselt, et veoautoga on võimalik nende juurde sõita. Linnatänavatelt meie kotte ei korja. Veel: vedu ei toimu automaatselt, kinnistu omanik peab vastava veo tellima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles