Kaardimaksed toimivad jälle

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri iseteeninduskassa. Pilt on illustreeriv.
Selveri iseteeninduskassa. Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Kella 16 paiku valitses poodides segadus: kaardimaksed ei töötanud, tasuda sai vaid sularahas. Nüüd on maksesüsteemid taas töökorras.

Pärnu Ülejõe Selveri müüja ütles kella 16 ajal ostjatele, et kõikjal Eestis on probleeme makseterminalidega. Kliendid saadeti kaupluse ukse taha raha välja võtma, et kauba eest tasuda. Automaadi juurde oli seetõttu tekkinud väiksemat sorti järjekord.

Segadusse sattusid need kliendid, kes olid võtnud Selveri iseteeninduspuldi ja ostud sinna registreerinud, kuid kaardiga ei saanud maksta ja sularaha ei olnud kaasas.

LHV panga pressiesindaja Priit Rumi sõnas Postimehele, et tegemist on Netsi ehk endise pankade kaardikeskuse süsteemide häirega, mistõttu kõik nende vahendusel tehtavad kaarditehingud nii Eestis kui välismaal on häiritud. See puudutab Rumi kinnitusel nii sularahaautomaatide tööd kui kaardimakseid.

Facebooki lehel Swedbank Eestis seisis teade: Tekkinud on Nets Estonia üldine rike, mille tulemusena on häiritud nende tegevus kaardimaksete vahendamisel. Nets Estonia selgitab põhjusi välja ja palub ebameeldivuste pärast vabandust. Swedbanki kaardiga on võimalik maksta Swedbanki terminalides. Häiritud on pankadevaheline ristkasutus.

Nets Estonia teatas pressiteate vahendusel, et kella 15.30st 17.02ni oli Nets Estonias üldine rike, mille tulemusena olid teenused häiritud. Nüüdseks on süsteemide töö taastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles