Pärnu jõel kruiisib uus saunaga lõbusõidualus

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus lõbusõidualus, millega pakutakse mitmekülgseid elamusi jõel ja merel.
Uus lõbusõidualus, millega pakutakse mitmekülgseid elamusi jõel ja merel. Foto: Lilli Tölp

Ship tripi üks omanikest Artur Kreitsberg rääkis, et kuna sarnaseid sõite pakutakse Võrtsjärvel ja rahvas on need avasüli vastu võtnud, tundus igati hea mõte see idee Pärnuski ellu viia.

„Saunavõimalus on pardal alati olemas,” sõnas Kreitsberg. „Alles hiljuti oli Pärnus tormine ilm, aga tänu siseruumidele ja saunale ei takistanud see seilamist,” tõi Kreitsberg näite. Tema sõnutsi on alus stabiilne ja lainetega väga kergelt rappuma ei kipu.

Tavakruiise pakuvad nad iga päev – nädala sees kolmel korral ja nädalavahetusel viiel korral päevas. Kruiisi käigus on võimalik tutvuda Pärnuga nii jõelt kui merelt. „Peale ilusate vaadete saab nautida head muusikat, seltskonda, sauna ja suplemist,” kõneles Kreitsberg, kelle ütlust mööda kestab kruiis kuni kaks tundi. Pardale saab minna Vallikäärust.

„Kuigi alus mahutaks rohkem rahvast, lubab seadus meil peale võtta kuni 20 inimest,” ütles Kreitsberg.

Samuti korraldab alates juuni algusest iga päev lustisõite Pärnu jõel ja lahel ettevõte Pärnu Cruises. ​Laev väljub kesklinna silla lähedalt promenaadilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles