Kihnu päästehoone ehitushanke võitis OÜ Pärnu REV Ehitus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu päästekomando auto.
Kihnu päästekomando auto. Foto: Erakogu

Kihnu mereväravas Suaru sadamas algab peagi päästehoone ehitamine. Liivi lahe suurimale püsiasustusega saarele kerkib nn riigimaja järgmise aasta alguses. AS Riigi Kinnisvara korraldatud Kihnu päästehoone ehitus- ja tööprojekti koostamise hanke võitis OÜ Pärnu REV Ehitus, hanke dokumentide järgi maksumusega 1 474 998 eurot. Hankija sõlmis võitjaga lepingu 4. juunil, tähtaeg on tuleva aasta veebruaris.

Kihnu vallavolikogu kehtestas Suaru sadamas päästehoone planeeringuala Valve kinnistul 2010. aastal, kuid vahepeal muutusid hoone eripärast tulenevad nõduded ja vallavalitsus tellis mullu hoone eelprojekti, mille koostas arhitektuuribüroo OÜ Studio Paralleel arhitekt Jaak Huimerind.

Kavandatud kahekorruselise hoone kõrgeim osa on 13 meetri kõrgune õppetorn, mida saab kasutada näiteks voolikute kuivatamiseks. Allkorrusel paiknevad eelprojekti järgi pealikute kabinet, abi- ja olmeruumid, aga arestikambergi. Ülakorrusele tulevad tehno- ja puhkeruumid ning õppeklass. Päästehoone ehitusalune pind on eelprojekti seletuskirja järgi 482 ruutmeetrit.

Kihnu vallavanem Ingvar Saare möönis, et senini hoitakse Kihnu kutselise päästekomando tehnikat ja tuletõrjeautot majandusühistu garaažis tehnokeskuses ja suursündmusi turvavad korrakaitsjad magavad rahvamajas mattidel.

Ehituse esimesi märke võib Kihnus näha septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles