IN Graafika kunstifestival pelutas taeva maa alla

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soomerootslased Michel Ruths ja Mia Lindqvist, Maija Kivi (Soome), Morgan ­Schagerberg ja Jenny Berg (Rootsi), Nathan Hendrickson (USA/Taani), Hyunji Park (Korea) ja paljud teised valdavalt Põhjamaade kunstnikud kuulutasid oma osavõtuga ja performance’itega nädalavahetusel Pärnu galeriides ja linnaruumis IN Graafika näitused avatuks.

Suurem osa näitustel osalevaid kunstnikke on festivali eestvedajad Al Paldrok ja Taje Tross kohanud tegevuskunstifestivali Diverse Universe raames ringi rännates. Kunstnikud levitasid omakorda sõna ja kutsusid endaga festivalile osalema teisigi kaasmaalasi. Ideest ­võtsid kinni need, kes haakusid teemaga “Heavens Under­ground” ehk “Taevas maa all”.

Niisamuti toimetas teiste hulgas Fääri saarte kunstnik Hansina Iversen, kes oma värviliste litograafiate kõrval tõi ­Pärnu suvisele kunstifestivalile imetlemiseks kaasmaalaste ­Randi Samsonseni ja Jóhan Martin Christianseni video- ja tekstiilitööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles