Hiigelburgeri müügitulu toetab naiste varjupaika

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiglasliku burgeri müügist läheb osa tulust Pärnu naiste tugikeskusele.
Hiiglasliku burgeri müügist läheb osa tulust Pärnu naiste tugikeskusele. Foto: Postimees

Pärnu söögikoha Sheriff Saloon menüüs on viiekilone ham­burger, selle müügist saab osa ­tulu endale Pärnu naiste tugikeskus.

Sheriff Salooni tegevjuht Ken Vaher kõneles, et nende Tartu söögikoht toetab samade burgerite müügist Ameerika jalgpalli. Pärnu harule anti heategevuse valikul vabad käed. Kuna Vaheril on politseiamet­niku töökogemus ja ta on seetõttu lähisuhtevägivallaga kokku puutunud, valitigi toetuse saajaks naiste varjupaik.

“Pärast politseist tulekut asutasin turvaettevõtte, mille kaudu pakume isikukaitse teenust lähisuhtevägivalla ohvritele. Seega võib öelda, et Pärnu naiste tugikeskuse tegemiste toetamine on pigem isiklikku laadi,” sõnas ta.

Aprilli lõpust alates on müüdud kümmekond hiiglaslikku burgerit. Eelmisest kolmapäevast, kui tugikeskusega sõlmiti toetuse üleandmiseks ametlik leping, on Vaheri teada ostetud vähemalt üks burger. “Toetuse summa arvutamisel võtame aluseks needki burgerid, mis on müüdud ettevõtte alustamise esimesest päevast,” tähendas ta.

Pärnu naiste tugikeskuse juht Margo Orupõld ütles, et ­raha läheb nende tegevuste ­tarvis, milleks riiklikult toetust ette nähtud ei ole. Näiteks loovtegevused ja laagrid, mis aitavad rusutud hingedel enese­usku taastada. Tänavusuvise emade ja laste laagri raha on Orupõllu jutu järgi olemas, aga ­juba praegu hakatakse koguma järgmiseks aastaks sama ürituse tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles