Erametsaliit: ärge minge metsa

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivade ilmade tõttu on Eestis kõrge tuleoht, mis Pärnumaal on kolmanda ja neljanda klassi vahel.
Kuivade ilmade tõttu on Eestis kõrge tuleoht, mis Pärnumaal on kolmanda ja neljanda klassi vahel. Foto: Riigi Ilmateenistus

Eesti erametsaliit tuletab kõigile meelde, et meie metsad on praegu äärmiselt tuleohtlikud ja võimaluse korral tuleks metsa minemist üldse vältida.

Riigi ilmateenistuse andmetel on Pärnumaal kolmanda ja neljanda astme tuleoht, mille puhul on lubatud metsa kasutamine puidu saamiseks, jahinduseks, teadus- ja õppetööks. Samuti võib metsas viibida puhkuse ja sportimise eesmärgil ning varuda metsasaadusi. Sellest olenemata palub Eesti erametsaliidu juhatuse liige Ando Eelmaa erametsaomanike nimel puhkajatel ja teistel looduses liikujatel metsa minemist vältida.

„Panen inimestele südamele, et praegusel kuival ajal on igasugune tegevus metsas riskantne ja võimalusel palun lükata metsa minek edasi,“ sõnas Eelmaa. Iga väiksemgi säde võib kuiva metsaaluse süüdata. Kindlasti ei tohi metsas lõket teha, grillida ega suitsetada. Samuti on ohuks maastikusõidukitega liikumine.

Viimastel päevadel on tuleoht kõikjal Eestis suurenenud ja palavate ilmade jätkumisel suureneb see veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles