Lihula tikkimismeistrid panevad seelikud õide

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula lillkirjaga kaunistatud seelik.
Lihula lillkirjaga kaunistatud seelik. Foto: Urmas Luik

Lihula lillkiri on sedavõrd kaunis ja eripärane, et sellele pühendatakse juba kaheksandat suve pidu mõisas. Lillkirja festivalil on avatud näitused, meistrid tikivad võistu ja kuulajaile antakse teadmisi Eesti vaimse kultuuripärandi nimistusse arvatud käsitööst.

Lihula lilltikandi seltsi näituseid Mare Kaiseli ja Mare Kalmurandi tikanditest “Mare ja Mare” ning Liivi Vainu töödest saab Lihula mõisas vaadata 7. augustist.

Kaheksas Lihula lillkirja festival toimub pühapäeval, 12. augustil. Lihula lillkirjalistest seelikutest kõnelevad Eda Aavik ja Liisi Saare Lihula rahvaülikoolist, oma moest pajatab Ave Matsin Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast.

Töötubades saavad huvilised õppida tikkima Lihula lilli ning valmistada koolitaja Indrek Ikkoneni juhendamisel metall-litreid ja -nööpe.

Meeleolu loob Pärnu-Jaagupi muusikakooli õpilaste ning Kristiina Mägi ja Ivar Einloo esinemine.

Parimad võistutikkijad selguvad pärastlõunal.

Estonian Design OÜ on kohal Lääne-Eesti vanadelt meistritelt innustust saanud hõbedast käsitööehetega, mida tutvustab Jüri Urb.

Lihula piirkonna maineürituse teema on “Ajatus”, nagu Eesti rahvakunsti ja käsitööliidu tänavune teemagi.

Külastajad saavad lillkirja festivalile priilt sisse, sest üritusele panid õla alla Lääneranna vallavalitsus ja rahvakultuuri keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles