Maria talu kutsub ettevõtjaid Lõikuspeole

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõikuspidu Maria talus.
Lõikuspidu Maria talus. Foto: Ardi Truija

Maria talu perenaise Riina Ranna sõnutsi on 8.septembril toimuv Pärnumaa Lõikuspidu Oktoberfesti ideest alguse saanud festival, kuhu on oodatud nii suured kui ka väikesed külalised.

“Pärnumaa Lõikuspidu on kogupereüritus, kus tutvustatakse kohalikke toidu- ja joogipakkujaid ja serveeritakse üle 100 siinse joogi. Pakutavate jookide valik algab kohapeal valmistatud käsitöölimonaadidest ja lõpeb pudelisse villitud kangemate napsudega,” selgitas Rand. 

Pärnumaa võib tema hinnangul uhkustada joogivaliku poolest, sest piirkonnas on peale rahvusvahelist tuntust kogunud siidritalude õlle-, veini- ja mahlatootjad. Siin valmistatakse ainulaadset võililleõlut ja -veini, mida festivalil õnnestub nii mekkida kui ka kaasa osta. Saab laulda ja tantsida ning kuulata kohaliku söögi ja joogi kõrvale sobivat muusikat.

“Kutsume ettevõtjaid Pärnumaa Lõikuspeole kohalikku toidu- ja joogikaupa pakkuma. Ettevõtjad on oodatud müüma Pärnumaal valmistatud jooke ja pakendatud toitu,” ütles Rand.

Maaeluministeerium valis Pärnumaa 2018. aasta Eesti toidupiirkonnaks. Selle tiitli kandmine aitab kohalikku toitu ja toidukultuuri tutvustada. Pärnumaa maitsete aasta raames toimub sel aastal palju ettevõtmisi, et tutvustada maakonna toidutootjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles