Galerii: Noored tantsutipud kohtuvad Pärnus

Karin Allik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval algas suvepealinnas taas laager “Pärnu tantsib”, kus sedapuhku osaleb üle 100 noore lähedalt ja kaugelt. “Iga aastaga lähevad noored aina paremaks, vanadel treeneritel on vaja järele jõuda!” naeris laagri korraldaja Ingrid Jasmin.

Osalejate arvuga püstitati tänavu rekordki, sest mõnes tunnis tantsib koos lausa 70 noort. “Viljandi, Tartu, Pärnu, Tallinn...” loetles Jasmin linnu, kust huvilised kohale sõitnud. Palju leidub neidki, kes võtavad laagrist osa mitmendat korda järjest: korraldaja sõnutsi on mõni kaasa teinud pea kõigil aastatel. “Pärnu tantsib” tähistab nimelt kaheksandat aastapäeva.

“Ingrid on väga tubli, et sellist asja juba kaheksandat aastat teeb, ja eriti lahe on näha, kuidas see laager on kasvanud,” kommenteeris suvises tantsuakadeemias mitmendat korda õpetav koreograaf Kristin Pukka-Murula.

Koreograafe on Pärnusse kokku kutsutud kuus, igaüks neist omapärase tantsustiiliga. Noortele pakutakse nüüdisdžässi, theatre jazz’i, urban contemporary' ja house’i stiilis tunde, samuti akrobaatikat ja põrandatehnikat. “Iga aasta on õnnestunud tipud Pärnusse kohale tuua,” kiitis Jasmin laagri treenereid. Korraldaja valib stiilid küll ise, kuid koreograafia suhtes antakse õpetajatele alati vabad käed.

“See aasta on tõenäoliselt raskem, sest rohkem kaldutakse tehnika poole, näiteks põrandatehnikat eelmistel aastatel nii palju pole olnud,” hindas neljandat korda laagrist osa võttev pärnakas Mark Monak. Suvises tantsuakadeemias lööb ta ikka ja jälle kaasa, kuna nii tekib võimalus õppida koreograafide käe all, kellega varem ei ole kokku puutunud. Samuti kohtub laagris tantsijatega kogu Eestist.

Laager lõpeb neljapäeval videovõtetega, kuhu kõik huvilised on oodatud kaasa elama. Kell 18 alustatakse tantsimisega Rannapargist ja liigutakse edasi plaaži suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles