Pärnus toimub taas rahvusvaheline Martensi suveülikool

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Foto: Urmas Luik

Eile algas Tartu ülikooli Pärnu kolledžis seitsmes Martensi suveülikool, mis kestab reedeni. Suveülikoolis on fookuses võrdlev rahvusvaheline õigus.

“Martensi suveülikool on meeldiv viis viia Tartu ülikooli, Pärnut ja tegelikult Eestit tervikuna veel enam rahvusvahelise õiguse regionaalsele kaardile. Peale selle püüame mõtestada rahvusvahelise õiguse teemasid, mis on praegu Eestis aktuaalsed, näiteks ÜRO julgeolekunõukokku kandideerimine,” ütles suveülikooli juhataja, Tartu ülikooli rahvusvahelise õiguse professor Lauri Mälksoo.

Suveülikoolis jagavad teadmisi eksperdid maailma eri ülikoolidest, näiteks Lomonossovi-nimelisest Moskva riiklikust ülikoolist, Leideni ülikoolist Hollandis, Pretoria ülikoolist Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Heidelbergi ülikoolist Saksamaal.

Suveülikoolis osaleb kokku 26 tudengit kõikjalt maailmast, tudengeid tuleb näiteks Vietnamist, Mongooliast, Ukrainast, Kasahstanist.

Martensi suveülikool on Tartu ülikooli õigusteaduskonna korraldatav rahvusvahelisele õigusele keskenduv suveülikool, mis toimub igal suvel Pärnu kolledžis. Suveülikool on nime saanud Eestist pärit kuulsa rahvusvahelise õiguse teadlase, Peterburi ülikooli professori Friedrich Martensi järgi, kelle sünnilinn on Pärnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles