Sõlmiti leping Pärnu kaubaterminali teostatavusuuringu tegemiseks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune raudtee kaubajaam asub Pärnus Jaama tänaval, kuid seda läbib vaid reisirong.
Praegune raudtee kaubajaam asub Pärnus Jaama tänaval, kuid seda läbib vaid reisirong. Foto: Mailiis Ollino

Eile sõlmis kolme Balti riigi ühisettevõte AS RB Rail Pärnu kaubandusterminali teostatavusuuringu tegemiseks lepingu ettevõtetega Civitta Eesti AS ja Railistics GmbH, mis osalesid selle aasta veebruaris väljakuulutatud hankes ühispakkujana. Lepingu kogusumma käibemaksuta on 139 876 eurot.

Hanke võitjad peavad koostama teostatavusuuringu, mis selgitab välja Pärnu kaubaterminali tasuvuse, asukoha ja alternatiivid, lähtudes projekteeritava Rail Balticu paiknevusest. Veel teevad nad turu-uuringu, mille abil saab prognoosida ja modelleerida kauba liikumist.

Ühtlasi koostatakse optimaalse kujundatava terminali ruumiline ja tehniline analüüs, võttes arvesse tuvastatud funktsionaalseid ja tehnilisi nõudeid. Samuti tuleb esitada terminali kavandatava kaubakäitlemise mahtude prognoos aastani 2055, järgides Rail Balticu tervikprojekti tasuvusanalüüsi.

Uuringu tulemusi on oodata aasta lõpus.

“Uuring aitab senisest paremini mõista Pärnu kui teekoridoris paikneva linna majanduslikku tähtsust kaubaveo kontekstis. Põhjusel, et Rail Balticu rajamine on suuremahuline projekt, mis mõjutab otseselt Baltikumi majanduskeskkonda, tuleb projekteerimis- ja ehitusotsusi langetades lähtuda kulutõhususe printsiibist. Iga uuring aitab meid lähemale optimaalsete lahenduste leidmisele,” märkis AS RB Eesti ja Soome esinduse juht Aivar Jaeski.

Kokku osales hankemenetluses neli pakkujat: ETC Transport Consultants GmbH, Ernst & Young Baltic AS, Civitta Eesti koos Railistics GmbH-ga ja Aecom Ltd. Protsess toimus vastavalt Eesti riigihangete seadusele.

Civitta Eesti on konsultatsiooniettevõte, mis peale juhtimiskonsultatsiooni kirjutab taotlusi, osutab projektijuhtimisteenust, teeb turu-uuringuid ja ettevõtete diagnostikat

Railistics GmbH on konsultatsiooniettevõte, mis on spetsialiseerunud raudteetranspordi valdkonnale..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles