Maailmameistrile meeldib üle kõige võita

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne maailmameister on võidukarikaga kodulinnas tagasi, kuid loorberitele ta puhkama ei jää: nädalavahetusel võistleb ­Õunap ­juba Eesti meistrivõistluste etapil. 
Vastne maailmameister on võidukarikaga kodulinnas tagasi, kuid loorberitele ta puhkama ei jää: nädalavahetusel võistleb ­Õunap ­juba Eesti meistrivõistluste etapil. Foto: Lilli Tölp

Läinud nädalal Soomes Lohja järvel kuni 20aastaste Zoom8-klassi purjetamises õrnema soo maailmameistritiitliga pärjatud Angeliina Maria Isabel Õunapi hooaeg jätkub Eesti meistritiitli jahtimisega.

Sel kevadel Pärnu Vanalinna põhikooli kuuenda klassi lõpetanud 13aastane piiga hakkas purjetamis­tarkusi omandama juba seitsmeselt treener Tõnis Vare käe all.

“Kuna minu isa oli palju aastaid Eesti tippseltskonnas purjetanud, ­läksin tema soovitusel esimese klassi tüdrukuna jahtklubisse, kus hakkasin Optimistil sõitma,” meenutas vastne maailmameister Õunap. “Merel üksi paati juhtides naudin vabadust ise otsustada, mida pean tegema. Iga regatt pakub põnevaid elamusi ja tore on see, et olen saanud palju reisida. Üle kõige meeldib mulle aga võistlusi võita. Enne Soome MMile minekut olin seda meelt, et kui kõik õnnestub, võiksin esimese viie hulka jõuda, aga läks hoopis nii, et tulin maailmameistriks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles