Suvekaubanduse tõsiasi: puudulik toiduhügieen

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) ning maksu- ja tolliamet (MTA) on avastanud sel suvel Pärnu ettevõtetes kontrolli käigus hulganisti rikkumisi mitteametlikest töötajatest toiduhügieeni nõuete eiramiseni. Juureldud on võimaliku toidutekkelise haiguspuhangu üle.

Pärnumaa veterinaarkeskuse juhataja Raivo Mogilnõi sõnutsi on VTA kontrollide fookuses ettevõtete üldhügieen, toidukäitlemise nõuetekohasus ja enesekontrollisüsteemi toimimine. “Pärnu toitlustusasutustes on avastatud eri rikkumisi ja seda kõikides toiduohutust puudutavates küsimustes,” nentis ta.

Eriti suured probleemid on Mogilnõi jutu järgi ajutiste ja avalike ürituste söögikohtadega. Ta tõi näite, et puuduvad külmletid: on ette tulnud laatu ja muid väliüritusi, kus loomseid toiduaineid nagu sink, vorst ja kala müüakse jahutusletita. Muret tekitab seegi, et kauplejad või toitlustajad ­pole ennast toidukäitlejana registrisse kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles