Sisukord
Paberleht
Paberleht

Suvekaubanduse tõsiasi: puudulik toiduhügieen

2 min lugemist
  • Suuemad probleemid on avalike ürituste söögikohtades
Pilt on illustreeriv. FOTO: Eero Vabamaegi/Postimees

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) ning maksu- ja tolliamet (MTA) on avastanud sel suvel Pärnu ettevõtetes kontrolli käigus hulganisti rikkumisi mitteametlikest töötajatest toiduhügieeni nõuete eiramiseni. Juureldud on võimaliku toidutekkelise haiguspuhangu üle.

Tellijale Tellijale

Pärnumaa veterinaarkeskuse juhataja Raivo Mogilnõi sõnutsi on VTA kontrollide fookuses ettevõtete üldhügieen, toidukäitlemise nõuetekohasus ja enesekontrollisüsteemi toimimine. “Pärnu toitlustusasutustes on avastatud eri rikkumisi ja seda kõikides toiduohutust puudutavates küsimustes,” nentis ta.

Eriti suured probleemid on Mogilnõi jutu järgi ajutiste ja avalike ürituste söögikohtadega. Ta tõi näite, et puuduvad külmletid: on ette tulnud laatu ja muid väliüritusi, kus loomseid toiduaineid nagu sink, vorst ja kala müüakse jahutusletita. Muret tekitab seegi, et kauplejad või toitlustajad ­pole ennast toidukäitlejana registrisse kandnud.

25.07.2018 27.07.2018
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto