Sindi paisu väliujula võib jääda kolmeks aastaks suletuks (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustist suletakse Sindi paisu lammutustööde tõttu väliujula.
Augustist suletakse Sindi paisu lammutustööde tõttu väliujula. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Juuli keskpaigas sõlmisid keskkonnaagentuur, konsortsium GRK Infra AS ja Graniittirakennus Kallio Oy lepingu, mille kohaselt alustatakse Pärnu jõel Sindi paisu lammutamistöödega, mille tõttu suletakse väliujula.

Keskkonnaagentuuri projektijuhi Külli Tammuri sõnutsi pole võimalik ujuda augustis algava ehituse jooksul, mis tema kinnitusel kestab kolm aastat. “Arusaadavatel põhjustel ei saa ujulat kasutada ehitustööde ajal – see oleks lihtsalt ohtlik. Võib juhtuda, et ehitustöödega saadakse rutem valmis ja kolmanda aasta ehitustööde ajal saab ujulat juba kasutada,” lisas ta.

“Sindi paisu avamise projekti puhul on arvestatud toona veel Sindi linnavalitsuse seatud nõudega, et väliujula peab paisu lammutamise järel säilima. Projekt ongi nii üles ehitatud. Ujula säilitamiseks süvendatakse jõepõhja, et tagada vajalik veesügavus,” kommenteeris Tammur Tori valla lehele.

“Ujula asukoht liigub praegusega võrreldes jõe kesktelje poole ja paigaldatakse juurde ujula sillaosa. Ehk kaldalt juurdepääsu mõttes jääb ujula asukoht samaks, aga jalutuskäik mööda ujuvsildu läheb natuke pikemaks,” lisas ta.

30. juulil on avakoosolek keskkonnaagentuuril ja ehitusfirmal, seal selguvad ehitustööde alguse täpsed kuupäevad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles