“Laulupealinna” saates läheb põnevaks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Laulupealinna” saates Pärnut esindava Taimo Toomasti arvates oli Endla näitleja Ago Andersoniga koos laulda vahva ja sai naljagi.
“Laulupealinna” saates Pärnut esindava Taimo Toomasti arvates oli Endla näitleja Ago Andersoniga koos laulda vahva ja sai naljagi. Foto: TV3

Pühapäeval jõuab TV3 ekraanile teine „Laulupealinna“ otsesaade, kus Pärnu eest võistlev ooperilaulja Taimo Toomast astub üles koos suvepealinna tuntud lauluõpetaja Anne Uusnaga. Eelmisel pühapäeval laulis Toomast duetti Endla teatri näitleja Ago Andersoniga.

Sel pühapäeval astuvad taas rahva ette seitse laulustaari, kes on loosi tahtel otsinud endale kodukoha muusikasõpradest partnerid, et võistelda laulupealinna tiitli ja sellega kaasneva 20 000eurose auhinnaraha nimel. Seekord langeb üks laulupealinna pretendent saatest välja.

Mängib kitarri

Kui eelmiseks otsesaateks tegi Pärnut esindav Toomast üllatava valiku ja esitas teemaks valitud armastuslaulu, mida on mugavam laulda koos naisterahvaga, kontrasti mõttes mehega, siis sel korral pani laulupartneri valiku paika loosiõnn. Nimelt tuleb Toomastil esitada armastuslaul Pärnust pärit naisega vanuses 41-65. Iga paiga esindajal on partneri valikuks ise kriteeriumid.

Toomasti sõnul küsis ta laulupartneri leidmiseks nõu Toomas Vollilt, kes soovitas Pärnu Kunstide maja lauluõpetajat Anne Uusnat. Mõlema laulja jutu järgi on neil koostöö kulgenud väga hästi. Üleeile tehti Tallinnas bändiga proovi ja täna harjutatakse Pärnus Rod Stewarti esituses kuulsaks saanud laulu „Have I Told You Lately“.

Lauluvaliku tegi seekord Uusna. Esituse teeb põnevaks ja samal ajal keerulisemaks, et Toomast kavatseb ise saateks kitarri mängida. „Ega ma professionaal ole, aga olen lapsest peale seda pilli tinistanud. Asjaarmastaja kohta päris hea,“ kommenteeris Toomast oma pillimänguoskusi.

Anne Uusnagi arvas, et Toomast ei hoia pilli käes esimest korda. „Kindlasti annab see esinemisele emotsioone juurde,“ märkis ta.

Hoopis rohkem pillimänguoskustest pidas Toomast ennast ooperilauljana ebakindlaks poplaulude laulmisel. „Kõlab küll trafaretselt, aga tuleb laulda lihtsalt ja südamest,“ mõtiskles ta.

„Õnneks mul kogemusi on. Kui ongi raske, pead välja vedama, sest muud väljapääsu pole,“ rääkis kogenud laulja.

Kuigi pühapäeval esitusele tulev laul on algupäraselt kirjutatud inglise keeles, kõlab Pärnut esindava dueti esituses see eesti keeles. „Toomast on palju mööda ilma ringi rännanud, esinenud maailmalavadel, nüüd võiks ta purssida eesti keelt küll,“ naeris noortele laulmist õpetav Uusna.

Uusna iseloomustas Toomastit kui väga püüdlikku ja hingega asja kallal olevat inimest. „Tore, et oleme mõlemad klassikalise laulu taustaga. Olen samuti lõpetanud klassikalise laulu õpingud,“ rääkis Uusna, kes on kunagi võitnud populaarse telesaate „Kaks takti ette“.

Andersoniga sai nalja

Esimeses saates kõlanud Ago Andersoni ja Taimo Toomasti duetti pidas Uusna väga vaimukaks ja vahvaks. Toomast mainis, et Agoga oli tore. „Temaga sai nalja ja lugu meeldis rahvale,“ sõnas ta. Andersoni ja Toomasti esituses kõlanud “Kaunid baleriinid” jõudis eelmises saates kolmandale positsioonile.

Eesti laulupealinn selgub novembri lõpuks. Laulupealinn saab auhinnaks 20 000 eurot, mis tuleb kasutada linna hüvanguks. Kuidas raha kasutatakse, otsustab linna esindava laulja meeskond. Pärnus on otsustatud, et raha antakse Pärnu Kunstide maja toetuseks.

Toomasti kõrval asuvad pühapäeval võistlustulle taas Otepääd esindav Marju Länik, Kärdlast pärit Ott Lepland, Laagrit esindav Koit Toome, Kohila neiu Birgit Õigemeel, Kohtla-Järvel üles kasvanud Tanja Mihhailova ja tartlane Toomas Lunge. Igaüks vastavalt loosi tahtele eri lavapartneriga.

Saate ekspertideks, kes esitusi kommenteerivad, on taas Anne Veski, Ivo Linna ja Þenja Fokin.

„Laulupealinna“ teises otsesaates jätkub eelmisel nädalal alanud hääletus. Pärast esitusi avalikustatakse neli enim hääli saanud lauljat-paika, kes jätkavad järgmisel nädalal. Kolmest vähem hääli saanud paigast valivad eksperdid ühe, kes samuti jätkab. Kaks viimast esitavad oma laulud uuesti ja rahvas hääletab nende kahe koha vahel. Kes kahest saab vähem hääli, lahkub sarjast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles