Paadrema kodukandipäeval üllatavad naised

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaselti juhatuse liikme Margit Merila sõnutsi teevad Paadrema 27. kodukandipäeval teevad üllatuse kohalikud naised.
Külaselti juhatuse liikme Margit Merila sõnutsi teevad Paadrema 27. kodukandipäeval teevad üllatuse kohalikud naised. Foto: Urmas Luik

Paadrema 27. kodukandipäeval teevad üllatuse kohalikud naised, kes külamajas kudusid talv läbi endale rahvariideseelikuid, mille punasel põhjal on tume- ja helesinine, valge ja must triibustik. Vastsete rõivastega astub homme kohaliku publiku ette naisrühm Härmalõng.

Paadrema külaseltsi juhatuse liige Margit Merila rääkis, et piirkonna 13 küla paarisajale elanikele on kodukandipäev aasta oodatuim üritus. Tänavu on see pühendatud Pärnumaa maitsete aastale nagu õpitubagi, kus meisterkokk ja kunagine paadremalane Marek Sild juhendab õhtusele peolauale suupistete valmistamist.

Külakeskuses Paadrema kunagises koolimajas näeb mulluse kodukandipäeva fotomeenutust ja seltsi naiste käsitööd, Vatla mõisa keraamikaringis valminud esemeid ning Saulepi, Varbla, Vatla ja Paadrema nobenäppude kootud sokkidest koostatud väljapanekut “Sajajalgse sada sokki”.

Üles pannakse Merike Tamme maalid, graafika, joonistused ja õhtul algab rahvamajas simman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles