Pärnumaal otsitakse piirkonnale iseloomulikke toidumeeneid 

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusele oodatakse Pärnumaal toodetud või kasvatatud toorainest toidumeeneid.
Võistlusele oodatakse Pärnumaal toodetud või kasvatatud toorainest toidumeeneid. Foto: Liis Treimann

Pärnumaa maitsete aasta raames korraldatakse toidumeenete konkurss, et leida piirkonnale iseloomulikke tooteid, mida külastajatel oleks tore kingitusena kaasa võtta.

Võistlusele oodatakse Pärnumaal toodetud või kasvatatud toorainest toidumeeneid. Pärnumaa maitsete aasta projektijuhi Kadi Elmeste sõnutsi on neli kategooriat. “Valime Pärnumaa parima toidumeene, parima joogimeene ja parima leiva. Samuti kutsume konkursile esitama uudistooteid, mis ei ole veel lõplikku viimistlust saanud,” selgitas Elmeste.

Projektijuhi teatel on konkursi auhinnafond 2000 eurot, mille eest ostetakse võidutöid. Paremad tooted pärjatakse Pärnumaa parima toidumeene tiitliga.

Pärnumaa arenduskeskuse juhataja Indrek Klaasseni kinnitusel on kohalik toit olnud prioriteetne Pärnumaa piirkonna arendamisel juba aastaid.

“Seepärast lisab Pärnumaa arenduskeskus auhinnafondile 3000 eurot. Selle summa eest koostame konkursile laekunud meenete hulgast Pärnumaa maitsete kinkepakid, mida saab tulevikus osta Pärnu turismiinfokeskusest,” lausus Klaassen.

Toidumeenete esitamise tähtaeg on  4. september 2018 ja osalemistingimustega saab tutvuda SIIN.

Parimaks valitud toidumeened kuulutatakse välja Pärnumaa Lõikuspeol Maria talus 8. septembril.

Maaeluministeerium valis Pärnumaa tänavuseks Eesti toidupiirkonnaks. Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse toidupiirkonda kolmandat aastat, kus toodetud toidule ja mille söögikultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. 2016. aastal kandis piirkonna tiitlit Hiiumaa, mullu Peipsimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles