Ootamatult haigestunud koerad külvasid sinivetikahirmu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeraga rannas jalu­tades peab olema ettevaatlik, sest loomad on eri bakteritele vastuvõtlikumad kui inimesed.
Koeraga rannas jalu­tades peab olema ettevaatlik, sest loomad on eri bakteritele vastuvõtlikumad kui inimesed. Foto: Urmas Taul

Eelmisel nädalal sattus loomakliinikusse järjest mitu koera, kellel omanike arvates tekkisid pärast rannas jalutamist sini­vetikate mürgistusega sarnased sümptomid. Terviseameti hinnangul ei tohiks aga siinsetes randades sinivetikaohtu olla. Küll võivad vees loomi kimbutada iga­sugused muud bakterid.

Pärnu koerainimeste Facebooki grupis tundis mitu loomaomanikku muret, kas Vana-Pärnu ranna lähistel on koeraga jalutada ikka ohutu.

“Kutsika värk, limpsis ja näris ­kõike. Tõi veest palli, nii nagu ikka asi käib,” rääkis koeraomanik Tambet Song. Järgmisel päeval halvenes tema koera seisund niivõrd, et Song oli sunnitud looma viima kliinikusse tilguti alla, kus öeldi, et tegemist on juba neljanda juhtumiga sel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles