Kolledžijuht Garri Raagmaa räägib ja mõtleb kiirelt

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooliga on Garri Raagmaa seotud 1998. aastast alates.
Tartu ülikooliga on Garri Raagmaa seotud 1998. aastast alates. Foto: Sille Annuk

28. mail 1987, kui läänesakslane Mathias Rust maandus väikelennukiga Cessna Moskvas Punasel väljakul, oli õhukaitseväe Leningradi komandopunktis valves Garri Raagmaa. “Sel päeval olin just Moskva masina taga ja andsin lennuinfot edasi,” meenutab ta.

Äsja kolmandat korda Pärnu kolledži direktoriks valitud Raagmaa teenis nimelt aega Nõukogude Liidu õhukaitseväe infokeskuses, kuhu koondusid andmed ­kogu Läänemere piirkonna lennuliikluse kohta.

“Oleks ma ühe vea teinud, võinuks minna väga halvasti. See poiss, kes Mathias Rusti lennu ­radarijaamas maha magas, sai mitu aastat vangistust,” vahendab Raagmaa toonast kuuldust. Juhtunu järel vabastati ametist Nõukogude Liidu kaitseminister Sergei Sokolov, õhujõudude ülem Aleksandr Koldunov ning mitu­sada alama astme kindralit ja ohvitseri. Raagmaad ei kuulatud isegi üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles