Vägivallatsejad toodi kohe kohtu ette  

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivallatsejad toodi kohe kohtu ette.
Vägivallatsejad toodi kohe kohtu ette. Foto: Raigo Pajula

Kaks alkoholijoobes vägivallatsejat, kelle politsei kinni pidas, saadeti kohe kohtu ette ja neile määrati kuus kuud tingimisi vangistust poolteiseaastase katseajaga.

24. juulil sai politsei teate, et Pärnus Niidu tänava korteris lõi 45aastane mees 40aastast elukaaslast rusikaga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni ja juba järgmisel päeval toodi ta kohtu ette.

Kuna mees oli ennegi kahel korral elukaaslase suhtes vägivalda kasutanud, mõistis kohus talle kõigi tegude eest kokku kuuekuulise vangistuse, millest kohe peab ta ära kandma seitse päeva. Ülejäänud karistus jääb täitmisele pööramata, kui isik ei pane aasta ja kuuekuulise katseaja jooksul toime kuritegu.

Katseajal peab mees alluma kriminaalhooldaja järelevalvele, ta ei või tarvitada alkoholi ning peab osalema sotsiaalprogrammis.

26. juulil sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas lõi 46aastane mees 34aastast abikaasat rusikaga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Mees toodi täna kohtu ette ja kohus mõistis talle teise inimese tervise kahjustamise ja valu tekitava kehalise väärkohtlemise eest, kui see on toime pandud lähisuhtes, karistuseks kuus kuud vangistust, millest arvati maha kaks päeva eelvangistuses viibitud aeg. Kuna mees oli kriminaalkorras karistamata, jättis kohus vangistuse täitmisele pööramata, kui isik ei pane aasta ja kuuekuulise katseaja jooksul toime kuritegu ja allub kriminaalhooldaja järelevalvele.

Samuti ei või temagi tarvitada katseajal alkoholi ja peab osalema sotsiaalprogrammis.

Kuna mõlemad isikud panid kuriteo toime alkoholijoobes, paneb kohus inimestele südamele tarvitada soojal suveajal alkoholi mõistlikus koguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles