Curly Strings esineb veoauto kastis

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindi rahvas kutsus Eeva Talsi ja Curly Stringsi oma küla randa ­laulma pala “Kauges külas”.
Lindi rahvas kutsus Eeva Talsi ja Curly Stringsi oma küla randa ­laulma pala “Kauges külas”. Foto: Maris Savik

Kauges külas vanaema juures elasin kord kogu suve – Curly Strings laseb oma tuntuimal ja paljudel teistel lauludel tuleval reedel kõlada Lindil, kus sealse esimese sadamakontserdi õnnestumise nimel tegutseb taas kohalik külarahvas.

Kuna “EV100 igas külas” projekti koordinaator Merle Jantsongi elab Lindil, hakkas idee arenema sellest, kui Curly Strings pöördus tema poole sooviga tähistada bändiliikmete 30. sünnipäeva Eesti 30 külas kontserdiga. Oli ju Lindi sadama poolsaareke juba “Meie küla peoks” suveks korda tehtud ja heinapakidki ootavad istujaid endistviisi.

Niisamuti nagu “Meie küla peol” saab nüüdki kodukohvikuis praekala ja kalasuppi mekkida ning enne laulmist sadama lähistel paadiga mereõhku nuusutada.

Kas esimesele sadamakontserdile järgneb kunagi teinegi, ei oska külarahvas veel lubada. Küll aga, kuna äsja jõudis avalikkuse ette uudis Eeva ja Villu Talsi lapseootusest, võib see jääda enne suuremat puhkust ansambli viimaseks kontserdiks Pärnumaal. Üles astutakse tõelises külapeo vaimus – kaskedega kaunistatud nõukogudeaegse veoauto kastis.

“Kõige olulisemaks selle pisut hullumeelse ettevõtmise juures peame seda, et läheme tõmbekeskustest eemale väikestesse küladesse, soovides jõuda inimeste ja kogukondadeni,” selgitas bändi liige Jaan Jaago.

Bänd külastab tuuril nii piiriäärseid kohti kui saari, mere­randu, metsi ja järvekaldaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles