Lõõmaval suvepäeval pole jahutavast joogist midagi paremat. Üks võimalus on haarata külmikust poest ostetud pudel, teine variant on mõnus ja värske janukustutus ise valmistada. Nii on täpselt teada, kui palju sisaldub joogis suhkrut ja vajalikke vitamiine.
Tellijale
Suvekuumuses päästavad jahutavad joogid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika filmides näeb alatihti, kuidas lapsed kodutänavas isetehtud sidrunilimonaadi müüvad. Siinmail seda kommet ei ole, kuid miks mitte proovida Eestiski C-vitamiinist pungil klassikalist limonaadi ise valmistada? Limonaadi tegemiseks on vaja ligemale pool liitrit sidrunimahla, selleks läheb kuni kümme sidrunit. Siirup valmib, kui pressitud sidrunimahl suhkruga keskmisel tulel keemiseni kuumutada, samal ajal segada kuni suhkur lahustub. Serveerimisel tuleb täita umbes veerandi jagu kannust jahtunud siirupiga, lisada jääkuubikuid, mündilehti ja valada peale gaseeritud vesi.