Rüütli platsi purskkaevu peaks töökorda saama augustis

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannapromenaadi purskkaev silmailu ei paku, kuna kogu süsteem vajab uuendamist.
Pärnu rannapromenaadi purskkaev silmailu ei paku, kuna kogu süsteem vajab uuendamist. Foto: Mailiis Ollino

Suvepealinna elanikele ja külastajatele pakub silmailu mitu töötavat purskkaevu, ent paraku on hulga­nisti selliseidki, mida pole siiani töökorda saadud.

Ilmselt on paljud rannalised märganud, et promenaadil (Lehe tänava pikendusel) asuv veeatraktsioon, mis peaks pakkuma õhtupimeduses ilusat värvidemängu, ei ole sel aastal vett heitnud.

Linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare sõnutsi on tegemist 12 aastat tagasi ehitatud fontääniga, mida on küll parandatud, kuid liiv ja talvine ATVdega sõitmine on jätnud oma jälje. “Plaatidevaheline võrk on deformeerunud, kogu süsteem vajab uuendamist,” nentis meedianõunik, kelle sõnade järgi rikubki enim rannaseadmeid tuiskav liiv, üleujutused (soolane merevesi) ja ATVd, millega mõnest purskkaevust üle sõidetakse. Samuti pole ranna purskkaevud liivaste jalgade pesemiseks kõige sobivam koht. “Randa on AS Pärnu Vesi paigaldanud kolm püstakut, kust saab joogivett võtta ja selle all jalgu pesta,” märkis ta.

Peale selle seisab tööta äsja rekonstrueeritud Rüütli platsil linna 750. sünnipäevaks rajatud veesilm. Roosaare selgituse kohaselt on selle mittetöötamise põhjuseks talvel ära külmunud tehnoruumi seadmed. “Praeguste kavatsuste järgi teeb OÜ Kinbass purskkaevu korda augusti ­lõpuks.”

Meedianõunik kõneleb, et enamiku linna purskkaevude nuhtlus on ­tutipeolised, kes sinna šampooni kallavad, seetõttu tuleb vesi välja vahetada.

Näiteks Rüütli platsi purskkaevu uuesti täitmine ja vahutavast pesu­ainest puhastamine maksab 600–700 eurot.

Veel on probleeme vallikraavi fontääniga. “Vallikraavis on katsetatud, kui lähedalt õnnestub veesõidukiga purskkaevust mööduda. Mõnel katsetajal on õnnestunud seda tabadagi,” tõdes Roosaar.

Meedianõuniku väitel ei tasu ­sellistes veeatraktsioonides lapsi ja lemmikloomi ujutada, sest vette on lisatud vetikavastaseid kemikaale.

Pärnu linnale kuulub kokku kümme fontääni, millest töötab praegu kaheksa.

Linna purskkaevud asuvad Lastepargis, Koidula pargis, Rannapargis, kuursaali ja mudaravila juures, vallikraavis ja Rüütli platsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles