Koidula kool arendab pilootkoolina karjääriteenuste süsteemi

Ille Rohtlaan
, Koidula kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula gümnaasiumi müts.
Koidula gümnaasiumi müts. Foto: Illustratsioon

Pärnu Koidula gümnaasium sai SA Innove Karjääriteenuste Arenduskeskuse poolt elluviidava ESF struktuurifondidest rahastatava programmi „Karjääriteenuste süsteemi arendamine” pilootkooli staatuse.

Kooli motiveerib lisavõimalus lõimida uue põhikooli ja gümnaasiumi riikliku õppekava üldpädevusi igapäevases õppetöös: selles programmis osalemise kaudu on võimalik õpilastel aidata edukamalt saavutada sotsiaalset ja ettevõtlikkuspädevust.

Pikaaegsete traditsioonidega reaalkooli, Koidula gümnaasiumi eesmärk on suunata õpilasi enam omandama inseneri erialasid ja loodusteadusi Eesti ja välismaa kõrgkoolides.

Programmis osalemine pakub võimalust rakendada kohustusliku õppekava läbivat teemat „Elukestev õpe ja karjääri planeerimine”, mille eesmärk on õpilaste kujunemine isiksuseks, kes on valmis õppima kogu elu, täitma eri rolle muutuvas õpi-, elu- ja töökeskkonnas ning kujundama oma elu teadlike otsuste kaudu, sealhulgas tegema mõistlikke valikuid.

Karjääriteenuste süsteemi arendamise programm lähtub 12. märtsil 2008 haridus- ja teadusministeeriumi ning sotsiaalministeeriumi allkirjastatud koostööleppest. Programm on loogiline jätk SA Innove Karjäärinõustamise Teabekeskuse poolt perioodil 1.01.2005–30.06.2008 Euroopa Sotsiaalfondist rahastatud projektile „Karjääriteenuste süsteemi arendamine” Eesti Vabariigis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles