Bioloogiaklubi avaloengu pidas värske vilistlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Vaan.
Ando Vaan. Foto: Kätlin Ilja

Pärnu Koidula gümnaasiumi bioloogiaklubi alustas loenguga „Biokeemia alused”, mille andis eelmisel õppeaastal lõpetanud c-klassi vilistlane Ando Vaan.
 

Ando on sellest aastast Tartu ülikooli bioloogiatudeng ja ta esindas eelmisel aastal nii meie kooli kui vabariiki rahvusvahelisel bioloogiaolümpiaadil Taiwanis.

Avaloengu eesmärk oli bioloogiahuviliste õpilaste häälestamine kõrgkooliõpinguteks: Andol on jagada palju kasulikke teadmisi, ta äratas huvi bioloogia kui teaduse vastu. Et Ando on ise värske lõpetaja, suutis ta suurepäraselt luua ja teadvustada kuulajatele seoseid teiste õppeainete ning bioloogia vahel.

“Lisateadmised on kõigile väga vajalikud, sest tudengitelt nõutakse paraku rohkem teadmisi, kui on keskmisel gümnaasiumilõpetajal,” rääkis Ando Vaan.

Ando sõnutsi ootab ülikool, et gümnaasiumilõpetajad oleksid võimelised omandatud teadmiste baasil lahendama ülesandeid, mis elu püstitab. Samuti on oluline, et lõpetajad mõistaksid seoseid kõige ja kõigi vahel, olenemata eluvaldkonnast.

Õpilased jäid lektori ja teemaga rahule ning olid pärast esimest loengut entusiastlikud, jäädes pikisilmi ootama järgmisi kohtumisi Ando Vaaniga.

Bioloogiaklubi töösse on alati kaasatud vilistlased, kes õpivad kas Eestis või kaugemal, näiteks Tartu ülikooli arstiteaduskonna tudeng Mario Järvekülg ja biofüüsikainstituudi bioloogiadoktor Eero Talts on väisanud ja vedanud klubi ettevõtmisi.

Koidula kooli loodussuunda toetab juba aastaid koostöö Tartu ülikooli ja Tallinna tehnikaülikooliga, ees ootavad ühistegevused Tallinna ülikooli kaasabil.

Bioloogiaklubi juhendab õpetaja Sirje Miglai.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles