Rotary klubi külastab koole

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Laanemets, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor.
Andres Laanemets, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor. Foto: PP

Pärnu Rotary klubi liikmed külastavad käesoleval nädalal projekti "Rotarylt gümnaasiumidele" raames Pärnu gümnaasiume, et tutvustada gümnasistidele Rotary tegevust ning õpilasvahetuse ja stipendiumide taotlemise võimalusi.

Pärnu Rotary klubi presidendi Andres Laanemetsa ütlust mööda räägivad Rotary klubi liikmed peale õpilasvahetuse noortele oma valdkonna eripäradest ja perspektiividest. Koole külastavad tootmisettevõtte Albaro juhataja Arvo Villmann, Nordea Panga Pärnu äriüksuse juhataja Mati Tiimus, YIT Ehitus ASi juhatuse liige Toomas Rapp, Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe, Tallinna ülikooli õppejõud Kristjan Puusild ja Sütevaka gümnaasiumi direktor Andres Laanemets.


Laanemetsa selgituse järgi võimaldab Rotary õpilasvahetus gümnaasiumis õppival noorel tutvuda eelistatud maa rahva ja kultuuriga, arendada oma võõrkeeleoskust, leida uusi sõpru ja saada osa Rotary pakutavast mitmekülgsest programmist.

“Reeglina elatakse peredes, õpilasel tuleb tasuda sõidukulud ja orienteeruvalt 150 euro suurune asjaajamiskulu,” täpsustas Laanemets ja lisas, et Eesti noorte eelistatumad maad on peale Euroopa riikide olnud USA, Austraalia, Kanada ja Brasiilia.

Lisainfot võimaluste kohta leiab leheküljelt www.ronoova.ee. Vahetusõpilase kandidaadil tuleb oma soovist kirjutada Pärnu Rotary klubi noorsoovahetuse asjurile Kristjan Puusillale kristjanp@ehi.ee.  
 
2004. aastast väljastab Pärnu Rotary klubi noortefond stipendiume, mis on mõeldud andekate noorte toetamiseks. Stipendiume antakse välja viies kategoorias: loominguline tegevus, sportimine, õpitegevus, välismaal õppimine ja noore õpetaja toetus. Aastas väljastatakse stipendiume 3840 euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles