Ööklubides tuleb avariivaba öö kampaania

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positiivset näitu näitav alkomeeter.
Positiivset näitu näitav alkomeeter. Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht.

Laupäeva öösel toimub Pärnu ööklubides Bravo ja Sugar teavituskampaania „Avariivaba öö Euroopas”.

Kampaania on osa üleeuroopalisest aktsioonist, mille teravik on suunatud alkoholijoobest tingitud liiklusõnnetuste vähendamisele ja tähelepanu juhtimisele, et alkohol ei sobi kokku sõidukijuhtimisega.

Aktsiooni “Avariivaba öö Euroopas” eesmärk on jõuda noorteni klubides, kus nad pidutsemas käivad, ja levitada just seal kampaania ideed: sõida kaine peaga!

Klubide sissepääsude juures tervitavad külastajaid aktsioonis osalevad vabatahtlikud, kes soovitavad igal klubisse saabuval seltskonnal valida endi seast kaine autojuht. Juht, kes soovib osaleda, lubab olla kaine kogu öö jooksul. Lubaduse andnud noored märgistatakse käepaeltega ning õhtu lõppedes esitatakse kõigile neile väljakutse: puhuda enne lahkumist alkomeetrisse, et tõestada endale ja sõpradele oma vastutustundlikkust. Kõiki lubaduse pidanuid ootavad auhinnad, lubadust pidanud kainete juhtide vahel loositakse välja alkomeetrid.

Esimene „Avariivaba öö Euroopas“ toimus Belgias 1998. aastal. Aastate jooksul on üritus laienenud teistesse riikidesse ning alates 2003. aastast viiakse seda läbi Euroopa Komisjoni toetusel. Tänavu toimub aktsioon juba 27 riigis ning selle elluviimisel osaleb ligi 200 ööklubi mitmesaja noore vabatahtliku toel.

Eestis osalevad aktsioonis veel ööklubid Ahi ja Club Tallinn Tartus, Comeback Otepääl, Club Madhouse Võrus ning Arena 3 Tallinnas.

Kampaania korraldavad maanteeamet ja Tequila AD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles