Mai lasteaed pidas perepäeva

, lapsevanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perepäev Pärnus Mai lasteaias.
Perepäev Pärnus Mai lasteaias. Foto: Marko Gläser

Pärnu Mai lasteaias oli perepäev, mis osutus 150 perele rõõmsaks ja sisutihedaks tegevuseks.
 

Algselt tuli minna oma lapse rühma ja seal andis õpetaja lapsevanemale lapse koos ühe paberiga üle, et nad saaksid minna maja peale ülesandeid täitma. Paber, mis oli lapse käes, osutus tabeliks, millele olid märgitud ruumid, mis laps koos vanemaga pidi läbima ja leidma igast ruumist ühe tähe. Kui täht leitud, tuli see kirjutada tabelisse vastava ruumi nime alla lahtrisse.

Laps käes, asusin ruume ja tähti otsima, mis aga ei olnudki nii lihtne, sest tuli lahendada mitu ülesannet, et saada ruumis oleva tähe juurde. Igas ruumis pidi ühe ülesande täitma ja kui see oli korrektselt sooritatud, oli õigus täht lahtrisse kirjutada.

Et minule ei olnud lasteaias asuvate ruumide paigutus teada, pidin koos lapsega mõne ülesande topelt läbima, sest ühest ruumist teise tuli näiteks läbida pikk koridor, kus pidi mänguautot tokiga ühest otsast teise lükkama ja samaaegselt tähte otsima. Mõnest ruumist naastes tuli ikka läbida pikk koridor autot lükates.

Kokku tuli otsida ruumidest viite tähte. Tähe saamiseks oli vaja läbida järgmised ülesanded: auto lükkamine, sealjuures järgides liikluseeskirju; väikeses kotis oleva asja ära tundmine kompides; pimesikumäng; kala püüdmine; kahe pabertaldriku abil ühest koridori otsast teise saamine.

Kui kõik tähed olid koos, sai tabelist välja lugeda TUBLI. Tublid olid kõik osavõtjad ja ürituse korraldajad. Lõpuks sai osaleda ühissimmanil.

Lapsevanemana arvan, et tegemist oli ühe väga vahva üritusega, mis ühendab peret ja tekitab lapses kindlustunnet. Samuti aitab selline üritus lapsevanemal saada ülevaadet teistest lasteaias õppijatest.

Pärast ülesannete sooritamist naasin lapsega tema rühma, kus ootas meid kena pidulaud lapsevanemate ja õpetajate valmistatud roogadega. Laual oli laste abiga valmistatud õunakook. Minagi andsin lapsele hommikul kõrvitsamoosi kaasa, mis meeldis paljudele. Sain meeldiva kogemuse osaliseks ja kõik toidud olid maitsvad.

Kokkuvõtvalt saan öelda, et igati kordaläinud üritus oli. Mul on hea meel, et minu laps õpib Pärnu Mai lasteaias.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles