Super! Kevin Saar krooniti teist aastat järjest Euroopa meistriks

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Saar võitis teist aastat järjest Euroopa meistritiitli.
Kevin Saar võitis teist aastat järjest Euroopa meistritiitli. Foto: Facebook / Kevin Saar #311

Pärnu motoklubi sportlane Kevin Saar pani quadracer´ite motokrossi Euroopa meistrivõistluste finaaletapil Lätis Stelpes oma paremuse maksma, võites teist aastat järjest Vana Maailma meistritiitli

Tiitlikaitsja Saar näitas head hoogu juba kvalifikatsioonis, mille võitis EM-sarja liidri norralase Christopher Tveraeni ees.

Esime finaalsõitu stardisaginast haaras liidrikoha poolakas Roman Gwiazda, kuid õigevarsti möödusid temast nii Saar kui Tveraen. Saar suurendas oma edumaad lähimate jälitajate ees ring ringilt suuremaks ja võitis kindlalt sõidu. Teisena tuiskas finišisse Tveraen ja kolmas oli Gwiazda.

Enne viimast sõitu edestas norralane meie meest EMi edetabelis nelja punktiga, mis tähendas, et Saar pidi otsustavas heitluses võtma maksimumi ja lootma, et Tveraen esikolmikusse ei jõua.

Nii võttis Pärnu ühisgümnaasiumi koolipere Euroopa meistriks tulnud Kevin Saare vastu mullu. Niisiis on äsjane meistritiitel Saarele teine järjestikune.
Nii võttis Pärnu ühisgümnaasiumi koolipere Euroopa meistriks tulnud Kevin Saare vastu mullu. Niisiis on äsjane meistritiitel Saarele teine järjestikune. Foto: Madis Sinivee /

Gwiazda haaras taas liidrikoha, kuid peagi oli Saar esimene ja kihutas uhkes üksinduses finišisse. Tveraen tõusis sõidu teises pooles teisele kohale ja kõik märgid näitasid, et seekord läheb Euroopa meistrikuld Norrasse. Kui lõpuni oli jäänud veel mõni ring, kukkus sõiduvea teinud norralane ja langes kuuendale kohale, mis tähendas, et 238 punkti kogunud Saar edestas Tveraeni kuue punktiga. Pronksmedali teenis Harry Walker Suurbritanniast 209 punktiga.

Stelpe krossil järgnesid maksimaalsed 50 punkti teeninud Saarele Walker ja hollandlane Ricard Phoelich, kes kogusid võrdselt 38 punkti. Tveraen oli 37 punktiga neljas. Teistest eestlastest olid Priit Järvloo seitsmes ja Saare klubikaaslane Sten Jupaschevski sai 14. tulemuse.

Pärnu motoklubi värvides kihutav Kevin Saar võitis teist aastat järjest Euroopa meistritiitli.
Pärnu motoklubi värvides kihutav Kevin Saar võitis teist aastat järjest Euroopa meistritiitli. Foto: Merlis Peddai
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles