Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Piret Mäeniit, “Eesti nimed”

Iga päev küsib keegi: mis siis lapsukesele nimeks saab? Kogumik „Eesti nimed“ annab ülevaate meie eesnimede kujunemisest ja tähendustest, muistsetest nimedest, kaitsvatest, haruldastest ja populaarsetest nimedest, nimepaneku reeglitest ja nimepäevadest.

Raamatuga on kaasas CD 70 402 eesnimega, mis raamatu koostamise ajal rahvastikuregistris esinenud.

Mytho.

Georg Lukas, “Krimmi mälestused”

Tänavu sügisel möödub 150 aastat päevast, kui esimesed eestlastest väljarändajad jõudsid tõotatud maale, Krimmi. Selle raamatu autor Georg Lukas räägib oma perekonna elust Krimmis ja Kaukaasias 20 aasta jooksul eelmise sajandi algul.

1930. aastail tuli tema perel represseerimise eest Groznõisse põgeneda. Lukase värvikast elust jagub raamatusse mälestusi ja meeleolukaid episoode. „Krimmi mälestustega” täidetakse üks seni valgena püsinud laik Eesti ajaloos.

SE&JS.

Wilfred R. Pigeon, Michael J. Sateia, “Une käsiraamat”

Kui te ei saa öösiti magada, teadke, et te pole ainus: unehäireid esineb igal viiendal inimesel. Viimaste uuringute andmetele tuginev, asjatundjate soovitusi sisaldav käsiraamat aitab teil oma uneprobleemide põhjuste jälile jõuda ja pakub praktilisi nõuandeid kosutava ööune saavutamiseks. Raamatuga on kaasas lõdvestumisjuhiste, rahustava muusika ja asjalike näpunäidetega CD.

Koolibri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles