Kunagine menubänd Caater astub taas lavalaudadele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsumuusikat mänginud Caater oli üks esimesi bände Eestis, kes esines kostümeeritult ja maskides.
Tantsumuusikat mänginud Caater oli üks esimesi bände Eestis, kes esines kostümeeritult ja maskides. Foto: Erakogu

Aastatuhande vahetuse paiku Eestis ülipopulaarne põhiliselt tantsumuusikat teinud menubänd Caater (pildil) tuleb üle pika aja taas kokku ja esineb laupäeval Pärnus Sunsetis underground-muusika peol “Club Unlimited Classics”.

Caater oli üks esimesi bände, kes esines kostümeeritult ja maskides. Nüüd on üks maailmakuulsamaid artiste Deadmau5, kes samuti maskeeringut kasutab.

Caater saavutas Kalle Kuke ja Markku Tiidumaa eestvedamisel tuntust nii Eestis kui piiri taga, eeskätt Soomes. Suurimat tähelendu on tehtud singlitega “O Si Nene”, “Phantom” ja “Dance with you”.

Et Caatri paljudes lauludes lõi kaasa üheksakümnendate poptäht Astra, võib korraldajate teatel suure üllatusena tedagi laupäeval Sunsetis esinemas näha. Astra esitab kunagisi hitte “Lend” ja “Südame võin anda”.

Aastal 1999 pälvis Caater Eesti muusikaauhindadel Kuldse Plaadi singliga “O Si Nene”.

Samal aastal nimetati Caater aasta ansambliks ja nende albumit aasta albumiks.

Sunsetis toimuval muusikapeol mängib peale Caatri vinüülidelt väga harvaesinevat hard-house-muusikat hiphopparina tuntud Cool D.

Plaate keerutavad veel residendid DJ Lang & Yep, Kolzar ning DeeJay AAV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles