Vene keele festival lõi lahti ühislaulu

, Vene keele aineühenduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene keele festival Pärnu Koidula gümnaasiumis.
Vene keele festival Pärnu Koidula gümnaasiumis. Foto: Erakogu

Üle linna põhikoolide õpilaste esindajad kogunesid 13. oktoobril Koidula gümnaasiumisse vene keele festivalile, kuhu saabus osavõtjaid seitsmest Pärnu koolist.

Üritus algas ristsõnade lahendamisega, edasi sai iga seltskond loosiga endale loomingulise ülesande: kas lugeda luuletust vene tähestikust, mängida ette vene muinasjutt või laulda karaoket tuntud vene lastelaulu järgi. Ülesanded käes, hakati esinemiseks harjutama. Pärast veerandtunnist tõsist tööd astusid õpilased teiste ette oma oskusi demonstreerima. Üritus lõppes ühislauluga.

25. novembril  kogunevad sellisele üritusele gümnaasiumide õpilased.

Juba teist aastat aset leidva  festivali eesmärk on rakendada vene keele tundides õpitut ja teha seda koos teiste koolide õpilastega. 18. novembril saab teoks samalaadne üleriigiline ettevõtmine Puškini instituudi eestvedamisel Tallinnas ja sellest võtavad osa juba linnafestivali  parimad.

Pärnu linna vene keele festivali korraldab vene keele aineühendus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles