Noored merekarud seilavad medalikursil

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laser Radialil seilav Keith Luur kindlustas Tallinna lahel võidetud esikohaga liidripositsiooni.
Laser Radialil seilav Keith Luur kindlustas Tallinna lahel võidetud esikohaga liidripositsiooni. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandikud võitsid Tallinna lahel Eesti meistrivõistluste etapil kuus poodiumikohta.

Kuni 15aastaste Optimist-klassis oli 76 konkurendi seas parim lõunanaaber Karlis Dubra, võitjale järgnesid pärnakas Andrias Sepp ja pealinna piiga Mia Maria Lilienthal. Üldarvestuses viiendana lõpetanud Lisbeth Taggu sai tüdrukute teise auhinna. Avapäeva järel liidriks tõusnud Angeliina Maria Isabel Õunap pidi lõpuks leppima kuuenda tulemuse ja õrnema soo kolmanda auhinnaga. Pert Salundi lõpetas regati seitsmendal positsioonil.

Laser 4,7 klassis võitis esikoha meie poiss Hendrik Holtsmann, teiseks tuli Daniel Rüütel Saaremaa merispordi seltsist ja kolmas oli Nojus Butaulkas Leedust. Tüdrukute arvestuses teenis Johanna Taggu kolmanda auhinna, teda edestasid Tallinna purjetajad Liis Annus ja Elisa Tamm.

Laser Radialide võistlusel pani Pärnu jahtklubi viimaste aastate edukaim svertpaadisõitja Keith Luur oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Teise koha vääriliselt seilas Evo Annus Rein Ottossoni purjespordikoolist ja kolmanda koha sai Ardi Bogdanov Tallinna jahtklubist.

Laser-klassis oli kindlat parim Karl-Martin Rammo, kes kogus kaheksast sõidust seitse esikohta. Võitjale järgnesid Georg Haud ja Bo Aaron Kooser. Kõik kolm esindavad Rein Ottossoni purjespordikooli. Pärnu parimana sai Rasmus Maalinn kümnenda koha ja Karsten Holter oli 11. Meie sportlasi juhendasid pealinna regatil treenerid Tõnis Vare ja Elise Umb.

Eesti meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse augusti viimasel nädalavahetusel Lohusalus ja medalivõitjad selguvad 14.–16. septembril Pärnu sügisregatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles