Nädala pärast avaneb keskkonnaprogrammi teine taotlusvoor

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetust saab taotleda kindlaks tegevuseks kaheksas valdkonnas: atmosfääriõhu kaitse, kalandus, keskkonnateadlikkus, looduskaitse, merekeskkond, metsandus, ring- ja veemajandus.
Toetust saab taotleda kindlaks tegevuseks kaheksas valdkonnas: atmosfääriõhu kaitse, kalandus, keskkonnateadlikkus, looduskaitse, merekeskkond, metsandus, ring- ja veemajandus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avab 6 . augustil siseriikliku keskkonnaprogrammi tänavuse teise taotlusvooru.

Toetust saab taotleda kindlaks tegevuseks kaheksas valdkonnas: atmosfääriõhu kaitse, kalandus, keskkonnateadlikkus, looduskaitse, merekeskkond, metsandus, ring- ja veemajandus.

„Kuigi toetust saab taotleda valitud tegevuse tarvis, loodame, et suvisel ajal jõuab taotlusvooru info võimalikult paljude huvigruppideni ja nad tulevad keskkonnaprojektidele toetust taotlema,“ sõnab KIKi toetuste üksuse juht Koit Kaskel.

Taotlema on oodatud näiteks kohalikud omavalitsused, mittetulundus- ja äriühingud, sihtasutused, vee-ettevõtjad, ülikoolid, keskkonnakaitseasutused.

Kogu taotlusvooru eelarve on 10,8 miljonit eurot. 6,5 miljonit sellest suunatakse veemajanduse programmi ja miljon ringmajandusse. Merekeskkonna projektid saavad 800 000 eurot, metsandusse läheb 600 000, atmosfääriõhu kaitsesse 550 000 ja looduskaitsesse 500 000 eurot. Keskkonnateadlikkuse tõstmiseks on mõeldud 450 000 ja kalanduse tarvis 400 000 eurot.

Projekte saab esitada andmesüsteemi KIKAS kaudu. Rahastusotsuse saanud projektid selguvad käesoleva aasta detsembris.

KIK rahastab eri keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodi müügi tuludest ja Euroopa Liidu tõukefondidest. Samuti pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. 18  aastaga on riik KIKi kaudu toetanud ligemale 20 000 ettevõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles