PPA: Veenduge oma turvalisuses enne veele minekut

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleb jälgida, et paadis oleks päästeveste niisama palju kui sõitjaid.
Tuleb jälgida, et paadis oleks päästeveste niisama palju kui sõitjaid. Foto: Mailiis Ollino

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) rõhutab, et päästevestid tuleb selga panna ja veesõiduki korrasolus veenduda enne väljasõitu.

Lääne prefektuuri teabebüroo vanemkorrakaitseametnik Karet Akkaja pani äsjase Pärnumaa juhtumi valguses merele minejatele südamele, et enne väljasõitu peab veenduma veesõiduki korrasolekus ja vaatama üle kütusevaru. “Kindlasti tuleb jälgida ilmastiku­olusid ega tohi üle hinnata oma võimeid,” manitses ta.

Samuti tuleb jälgida, et paadis oleks päästeveste niisama palju kui sõitjaid. Samuti võiksid vestid paadipõhja asemel leida koha inimeste seljas, sest õnnetuse korral ei pruugi jõuda neid enam selga panna. “Selle konkreetse juhtumi puhul on positiivne, et abivajaja kandis pääste­vesti, mis hoidis teda vee peal,” nentis Akkaja. Ametnik lisas, et alati on olulisim inimelu ja varustusele peaks mõtlema alles teises järjekorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles