Ülejõe gümnaasiumis tähistati soome kirjanduse päeva

, tudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe gümnaasium.
Pärnu Ülejõe gümnaasium. Foto: Ants Liigus

Reedel tähistasid õpilased ja õpetajad üle Eesti iga-aastast soome kirjanduse ehk Aleksis Kivi päeva, Pärnu Ülejõe gümnaasium võõrustas sel päeval 15 kooli õpilasi.

Teiste seas tervitasid külalisi Soome suursaatkonna pressi- ja kultuurinõunik Marjo Näkki, Soome instituudi juhataja Riitta Heinämaa ning Pärnu abilinnapea Jane Mets.

Pärast muusikaliste vahepaladega rikastatud tervitusaktust suundusid õpilased õpitubadesse. Tartu ja Tallinna ülikooli tudengite ja õppejõudude läbi viidud esitlustes said õppijad tutvuda nii soome kaasaegse luule, filmi, klassika tõlgenduse kui näitekirjandusega.

„Sündmuse eesmärk oli ennekõike soome kirjanduse ja kultuuri tutvustamine soome keelt õppivatele gümnaasiumiealistele õpilastele,” rääkis soome keele õpetaja ja sündmuse korraldaja Mare Soomere. „Kahetsusväärsel kombel ei ole Eesti riiklikus õppekavas soome kirjandusest peaaegu mitte midagi.”

Aleksis Kivi nimelist soome keele päeva tähistatakse Eesti koolides juba 11. korda. Alguse sai see Loo keskkoolist, kus sealne soome keele õpetaja Ebe Talpsepp kutsus külla teiste koolide sama aine õpetajad ja õppijad, et ühiselt soome kultuuriga tutvust teha. Sellest sai traditsioon, mis rändab igal aastal eri kooli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles