Eakatele jagus tegevust kogu nädalaks

, Pärnu kolledži tudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosanna Lints.
Rosanna Lints. Foto: Ardi Truija

Pärnus üheteistkümnendat korda tähistatava rahvusvahelise eakate päeva üritused ei mahtunud tänavu ühte päeva, eakatele jätkus põnevaid meeleolukaid tegemisi terve nädala jagu.
 

Nagu eelnevatelgi aastatel sisustasid eakate päeva/nädala 1.-9. oktoobrini Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö korralduse 3. kursuse tudengid.

Nii leidis 1. oktoobril aset traditsiooniline kontsert Pärnu kontserdimajas, kus oli esinejaid eri valdkondadest: peeti kõnesid, lauldi, tantsiti, mängiti pilli ning tehti mustkunsti. Erikülalisena astus akustilise kavaga üles Rosanna Lints. Kontserdi vahejal toimus tavapärane loterii, mille tulu annetati Shalomi lastemajale.

2. oktoober oli pühendatud tervise ja kehalise aktiivsuse väärtustamisele. Vaike Pärnoja klubist Tervisesport jagas eakatele õpetussõnu tervislikest eluviisidest ja kepikõnnist. Pärast kasulikke juhtnööre ja soojendust suunduti kosutavale kepikõnniretkele.

3. oktoobri õhtul kogunesid luulelembesed elurõõmsad eakad Pärnu kolledži raamatukokku, kus eesti keele ja kirjanduse õpetaja Aavo Jakobsoo pidas loengu luulest ning esitas mitme eesti kultuurilugu mõjutanud luuletaja loomingut. Tudengid ja eakad lugesid tol õdusal, hubasel õhtul ka enda kirjutatud luuletusi.

4. oktoobril täitus Nooruse maja teatrihuvilistega. Näitlejad Meelis Sarv ja Peeter Kaljumäe esitasid publikule humoorikaid sketše ja lustakaid laule. Tunniajaline etteaste oli lõbus ja kaasahaarav.

5. oktoobril toimus Nooruse majas käsitöö lõunapoolik, kus tudengid ja eakad valmistasid üheskoos praktilisi ja ilusaid villast tarbeesemeid.

Eakate nädalale pandi väärikas punkt 9. oktoobril meeleoluka tantsuõhtuga kuursaalis. Mitukümmend kergejalgset härrat ja prouat tantsisid, mängisid bingot ja nautisid kolledži tudengineiude valmistatud maitsvaid küpsetisi.

Eakate nädal möödus plaanipäraselt tänu sponsoritele, esinejatele, vabatahtlikele ja muidugi üritusel osalenud eakatele, kelleta poleks seda nädalat toimunudki.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles