Õllesõbrad trotsisid festivalil jahedat ilma

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pasunakoor Õnn Tuli Õuele eesotsas oma 87aastase solisti Valter Rulliga.
Pasunakoor Õnn Tuli Õuele eesotsas oma 87aastase solisti Valter Rulliga. Foto: Anne-Mai Müürsepp

Laupäeval toimus Pärnumaal Tõstamaa vallas Maria talus Eesti esimene sügisene õllefestival „Oktoobervest“, kuhu jahedale ilmale vaatamata kogunes kesvamärjukest ja õllemänge nautima sadakond huvilist. 

„Oktoobervesti“ peakorraldaja Maria talu peremehe Enn Ranna teatel oli ürituse eesmärk tutvustada õllekultuuri laiemalt. Nii soovis korraldaja näidata, et puhkpillimuusika saatel võib lihtne kesvmärjukese tarbimine muutuda kultuurisündmuseks. Nõnda pakkus Rand nii isetehtud õlut kui poekaupa ja pidu aitasid korraldada artistid. Teiste seas lõbustasid külalisi rahvusooperi Estonia liikmetest moodustatud ansambel Bierbrauchen und Bratwurst Blechblaser, puhkpilliorkester Õnn Tuli Õuele, Audru Jõelaevanduse Punt ja Tõstamaa rahvatantsijad. Üritusele andsid oma õnnistuse Tõstamaa ja Audru vallavanem. Pidu vedas Audru ansambli solist Ado Kirsi.

Estonia trompetisolist Priit Aimla kinnitas, et tuli kolleegidega rahvusooperist meelsasti Pärnumaale. „Eestis puudub kahjuks seda tüüpi õllekultuur, mis on levinud Saksamaal või Skandinaavia maades,“ ütles Aimla. „Sedavõrd rohkem teeb rõõmu, et siin, Maria talus alustati lõpuks eheda õllekultuuri tutvustamist. On ju „Oktoobervesti“-sugused ettevõtmised gurmeeroog tõelistele õllesõpradele.“

„Oktoobervesti“ väisanud härrasmees Saksamaalt, rahvusvaheliselt tuntud „Oktoberfesti“ sünnikohast Münchenist Baierimaalt nentis, et loomulikult on õllefestivalil Eestis palju arenguruumi. „Siiski on mul hea meel, et Eestis tutvustati mu kodumaa õlletraditsioone,“ märkis sakslane.
Tantsu ja tralli kõrval toimusid lõbusad õllemängud. Nii valis publik õhtu parima õlle, milleks osutus Ranna pruulitud koduõlu, mehed said aga hammaste abil lauda tõsta ja sangpommiga rammu katsuda.

Peakorraldaja hindas „Oktoobervesti“ igati kordaläinuks. „Oleksime lootnud muidugi rohkem osavõtjaid, kuid eks see meil pisut vähese reklaami taha jäi,“ ütles Rand. „Arvan, et järgmisel aastal, kui korraldame õllefestivali järjekorranumbriga kaks, alustame  tutvustamist varem.“

Rand kiitis peol üles astunud artiste. „Ado Kirsi oma puhkpilliorkestriga Õnn Tuli Õuele ja Audru Jõelaevanduse Pundiga olid tublid,“ kinnitas ta. „Särtsu täis olid nii estoonlased kui Tõstamaa rahvatantsijad. Tore on seegi, et pealtvaatajad leidsid tee tantsupõrandale.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles