Koidula gümnaasiumi põhikooliosale tuleb oma konverents

Ille Rohtlaan
, Koidula kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptuur Koidula gümnaasiumi fuajees.
Skulptuur Koidula gümnaasiumi fuajees. Foto: Urmas Luik

Aastakümnetepikkuse traditsiooniga KoKoKo ehk Koidula kooli konverents on saanud noorema venna: juba teist aastat on põhikooliosale oma teadusüritus. Tänavu kannab see pealkirja „Teaduse ja tehnika areng - uued innovaatilised tehnoloogiad”.

21. oktoobril teoks saaval konverentsil on kaks finantseerijat: sihtasutuse Archimedes projekt „Teaduse populariseerimise projektikonkurss” ja Pärnu linnavalitsus.

Õppealajuhataja Kaja Tammetalu põhjendas konverentsi korraldamist püüdega ilmestada koolelu. „Selliseid üritusi peaks olema enam, ettevõtmine on kooskõlas põhikooli riikliku uue õppkava rõhkudega: töötubades kasutatakse avastusõppe meetodeid, kus jõutakse koostöö käigus mingitele järeldustele,” rääkis ta.
 
Plenaaristungil teeb ettekande „Mis on tehnoloogia?” Tõnis Tamm Pärnu Saksa tehnoloogiakoolist, kavas on ka õpilasettekanne „Keemia, füüsika ja bioloogia läbi aegade”.

Töötubades ehitatakse roboteid ja elektrimootoriga mudeleid, tikkimisprogrammiga 4D Embroidery tutvumise töötuba õpetab arvuti ja masina abil tikkima. Tartu ülikooli tudengid viivad läbi füüsika- ja keemiaalaseid tegevusi: plaanis on omalaadne „tuleetendus”.

Ahhaa keskus veab töötubasid „DNA ja kummikommid” ning „Teeme ise šokolaadi”. Bioloogiaalane rühm lahkab merebioloog Jüri Tensoni eestvedamisel töötoas „Pärnu lahe kalad” kalu ja teoks saab veel paljugi huvitavat.

Üritusse on haaratud kõik 7.-9. klassid, aga mõeldud on ka gümnaasiumi- ja põhikooliõpilaste koostööoskuste arendamisele: 11. klass korraldab näiteks huvitavaid keemiakatseid 4. klassidele.

Üks konverentsiga seotud ettevõtmine on aga alles 27. oktoobril Tartu ülikoolis, kus 9. klassi õpilased on oodatud fotosünteesi töötuppa, mille viib läbi Tartu ülikooli biofüüsika instituudi bioloogiadoktor Eero Talts.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles