Raamatukogu kutsub kohtumispaika

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellesügisesed raamatukogupäevad leiavad aset 20.-30. oktoobrini ja kannavad tunnuslauset “Kohtume raamatukogus”.

“Raamatukogu on kohtumispaik kõigile ja kõigega – nii me, raamatukoguhoidjad, arvame, ja selle mõtte kinnituseks ongi raamatukogupäevade tunnuslause “Kohtume raamatukogus”,” selgitas Pärnu keskraamatukogu lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker, kes tutvustas raamatukogupäevade ettevõtmisi.

Kolmapäeval tulevad Pärnu keskraamatukokku raamatutega kohtuma ja Ljudmila Ulitskaja raamatut üksikust hiirest, kass Ignasist ja korstnapühkija Fedjast ette lugema Vene gümnaasiumi lapsed.

Neljapäeval kohtuvad lugemishuvilised lapsed Pärnu keskraamatukogu suures saalis kirjanik Mika Keräneniga.

Juba järgmisel päeval leiab lasteosakonna jutunurgas aset suur ettelugemine. Pärnu Vanalinna põhikooli Lugemispesa 2.-3. klassi lapsed loevad ette kirjutava kunstniku ja joonistava kirjaniku Kristiina Kassi raamatut “Kasper ja viis tarka kassi”. Peekri selgituse kohaselt on lastekirjanik Asta Kassi ja humorist Kalju Kassi tütre Kristiina Kassi raamatutel tähtis roll ka lasteosakonna raamatunäitusel “Kirjanik joonistas, kunstnik kirjutas”.

Pärast ettelugemist avatakse pidulikult meretriibuline suur sinine vaip, mis kesk suve, Unicefi Sinisel nädalal paljude laste kaasabil valmis sai. Lasteosakonnas on kõigile huvilistele lugemiseks välja pandud veel laste endi kirjutatud mitu meetrit pikk ühisluuletus-rekordriim.

Sügise alguses kutsus raamatukogu kõiki lapsi ja noori kirjutama teemal “Pudelpost Pärnu rannast”. “Üleskutse võeti rõõmuga vastu ja pudelkirjad jõudsidki enne merreheitmist raamatukokku,” rääkis Peeker.

Peeker tõstis esile Pärnu ühisgümnaasiumi õpetaja Merike Rahtma ja Pärnu Vanalinna põhikooli õpetajad Airi Metspalu ja Helvi Põderi, kes viisid head mõtted lasteni.

Keda pudelposti teema köidab, leiab kõik raamatukokku saabunud pudelkirjad lasteosakonnast siniselt vaibalt. Et pudelpost sugugi unustatud suhtlusvahend pole, näitab seegi, et raamatukokku toodi ka üks äsja merest leitud lätikeelne pudelposti kiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles