Tihemetsa kool õppis tulekahju korral käituma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tihemetsa põhikoolis oli tuletõrjeõppus.
Tihemetsa põhikoolis oli tuletõrjeõppus. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tihemetsa põhikoolis toimus möödunud nädala lõpus koostöös Kilingi-Nõmme päästekomandoga tõsine tulekahjuõppus. 

Läbirääkimised päästekomando pealiku Sven Koovitiga tipnesid üksikasjaliste ettevalmistustöödega ja ühel hommikupoolikul kõlaski koolihoones tulekahjusireen ning esimese korruse koridor oli paksu musta suitsu täis.

Paanikat ei tekkinud, aga teiselt korruselt, kus klassiruumid asuvad,  alla ka ei saanud. Tundides olnud õpilased liikusid õpetajate juhendamisel läbi koridoriakna hoone külge kinnitatud tuletõrjeredeli juurde, maandusid probleemideta ja kogunesid. Saalis kehalise kasvatuse tunnis viibinud õpilased olid väheke pettunudki, et neil redelist ronimine ära jäi. Aga nad olid selle eest esimesena väljas – 45 sekundiga. Samal ajal kihutas kohale punane tuletõrjeauto.

Mis õpilasi kõige rohkem hämmastas? Et tulekahjusuits võib nii tume olla, et orienteerumisvõime kaob. Et lahtiunustatud klassiuks tähendab seda, et kahjutuli jõuab esimesena just sellesse klassi. See paistis väga selgesti kätte, kui häire lõppedes klassidesse tagasi mindi. Kinniste ustega klassiruumid olid suitsuvabad, lahtise uksega aga tumedat suitsu täis. Kuigi see lahtiunustatud klassiuks oli viga, sai sellest ometi „õppevahend”, kui nii võib öelda. Sest kõik nägid, mis oli juhtunud.

Väga meeldis mulle, et pärast õppust jätkunud tundides pakkusid õpetajad õpilastele välja situatsioone, mis koolihoones tulekahjuga seoses oleks võinud veel juhtuda, ja koos otsiti lahendusi, kuidas oleks olnud kõige õigem tegutseda.

Et meie tulekahju nii tõsise näoga oli, selle eest tänan Kilingi-Nõmme päästekomandot, kes meile viiemehelise meeskonnaga appi tuli.
 

Märksõnad

Tagasi üles