Turistid tunnevad huvi isegi nudistide vastu

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasiast pärit turistide arv on kasvanud, juunis astus neid Pärnu külastuskeskusest läbi 135.
Aasiast pärit turistide arv on kasvanud, juunis astus neid Pärnu külastuskeskusest läbi 135. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu külastuskeskuse infospetsialistid teenindavad suvel tuhandeid turiste ja vastuseid tuleb anda neilegi, kes otsivad nudistidele kohandatud puhkamisvõimalusi.

SA Pärnumaa Arenduskeskuse turismimajanduse koordinaator Hando Murumägi rääkis, et enim pöördutakse nende poole siiski palvega saada endale linnakaart, kus on välja toodud põhilised vaatamisväärsused. Palju küsitakse toidukohtade soovitusi.

Murumägi meenutas ka üsna eriskummalist ja meeldejäävat seika. “Klient Prantsusmaalt tundis huvi Eesti nudistirandade kohta ja uuris, kas Pärnus on palju nudiste.”

Turismiinfopunkti töötajad kuulevad külalistelt Pärnu kohta rohkem komplimente kui kriitikat. Peamiselt kiidavad turistid seda, et linn on roheline, siin leidub palju parke ja kergliiklusteid. Samuti avaldavad muljet renoveeritud hooned. “Turistid imetlevad, kui kena ja rahulik linnake meil on,” lausus Murumägi. Negatiivsena tajuvad külalised Pärnu parkimissüsteemi, mis tundub neile keeruline.

Juunis käis külastuskeskuses 4570 inimest. Kõige rohkem oli sakslasi (1080) ja soomlasi (1020), järgnesid prantslased ja eestlased. Kaugemad külalised tulid Indiast, Brasiiliast, Uus-Meremaalt, Austraaliast ja Lõuna-Aafrika Vabariigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles