Võimuorganid naeruvääristavad end

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maisterand.
Maisterand. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Meie võimuorganid võivad ikka vahel naeruväärselt tolad olla küll, kui nüüd tõstatakse üles Pärnu ranna teema, et naistele mõeldud rannariba loetakse sooliseks diskrimineerimiseks.

Pärnu rand on suur lai ja ulatub kusagile Raeküla kanti välja (pole ise seda randa ühest otsast teiseni läbi käinud ja seetõttu ei oska ka selle pikkust kirjeldada, aga on räägitud, et Raekülani pidavat see välja ulatuma) ning mis selles siis halba on, kui suurel ja laial rannaribal on ka eraldi päevituskoht naistele? Samas võiks eraldi koht olla meestele, peredele omaette, seksuaalvähemustele ning nudistidele.

Suvisel kuumal ajal tahab inimene ka omaette olla ja aadama- või eevaülikonnas päikest võtta. Kui siiani naised teadsid, et teatud kohas on nendele mõeldud privaatne koht, kus olla selliselt nagu looja ta loonud on ning kui nüüd selline naisteranna koht ära võtta mingi soolise diskrimineerimise ettekäändel, siis see on lihtsalt tobe.

Kuidas saab siis inimene end rannas vabalt ja turvaliselt tunda, kui ta teab, et iga minut võib mõni purjus tegelane teda ahistama ja käperdama tulla?

Toon ühe näite aastate eet juhtunust Pärnu rannas. Minu tuttav Maret Vändrast käis samuti oma abikaasa Valdekuga Pärnus ning viibisid ka rannas ning Maret kirus ühe rannas viibinud mehepoja maapõhja, sest Maret võtnud omaette päikest ja korraga tulnud üks tuigerdav mees tema juurde ja näidanud kui suur ta meheau on ning Maretil ei jäänud muud üle kui mehele öelda nii mahlast, et see kadunud kiiresti tema nina alt liputamast ära.

Et selliseid juhtumeid vältida, on eraldi rannaribad vajalikud, sest kui neid poleks, tuleks mõni mees ja teeks seal mida tahab, sest nii on lubatud avalikus kohas.

Ehk peab Indrek Teder ka saunades eraldi meestesauna ja naistesauna sooliseks diskrimineerimiseks ning samuti teeks ta wc-st ühise kehakergenduse koha, et nii naised kui mehed korraga ühes vetsus hädal. Kas nii?!

Kõiki asju ei saa siiski diskrimineerimisena võtta, sest erisoost inimestel peavad olema juba eetilises ja kultuurses mõttes omad privaatsed kohad.

Ehk oleks meie õiguskansleril Indrek Tederil targem siiski tunduvalt asjalikumaid teemasid meedias lahata ja päevakorda võtta. Antud juhul teeb härra Teder oma taotlusest Pärnus naisterand ära kaotada, lihtsalt naerualuse.

Mina pole küll rannas käiv inimene, aga olen seal ikka mõned korrad senise elu jooksul käinud ning mina küll selles mingit probleemi ei näe, et Pärnus eraldi naiterand on. Tehkem ka rannariba meestele, peredele, gaydele, lesbidele ning nudistidele näiteks, et suur ja lai rannariba kenasti ära tähistada erinevatele huvigruppidele ja kõik oleks korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles