Saulepi kodukandipäeval avatakse uus välijõusaal

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saulepi kodukandipäeval avatakse pidulikult välijõusaal Kulli külas.
Saulepi kodukandipäeval avatakse pidulikult välijõusaal Kulli külas. Foto: EV 100 veebilehekülg

Eeloleval laupäeval toimub Kulli küla kiigeplatsil viiendat korda Saulepi piirkonna kodukandipäev, traditsiooniliselt ootab uudistama laat, korraldatakse õnneloos ja pidulikult avatakse äsja valminud välijõusaal.

„Kui viie aasta tagusekodukandipäeva teema oli ohutus, siis seekord kannab üritus nime „Ma tahaksin kodus olla“, sest sel korral õnnestub piirkonnarahva pidu pidada koos Eesti Vabariigi 100. aastapäevaga,“ rääkis MTÜ Saulepi Külaseltsi juhatuse esimees ja ürituse üks korraldajatest Maris Adler.

Toimub laat ja täiturg ja kätt saab proovida õnneloosis, kus Adleri sõnutsi on kõik auhinnad välja pannud kohalikud ettevõtjad. Kohal on nii noorsoopolitsei kui maanteeameti esindus, soovijad saavad kogeda, mis tunne on välja ronida katuse peale rullunud autost. Avatud on heategevuslik kohvik ja näitused, riigimetsa majandamise keskus tutvustab söödavaid maitsetaimi ja lavale astub mitu esinejat. Pisematele on mõeldud minifarm ja batuut.

Ühtlasi avatakse laupäeval pidulikult uhiuus välijõusaal. „Me ei olnud kindlad, kas saame selle õigeks ajaks valmis, aga nüüd on ta meil paigas ning avamisele lubas tulla vallavanemgi,“ rääkis Adler. Kulli külas avatav spordirajatis on asjalik kompleks, kus Adleri sõnutsi lausa viis eri seadet eri lihasgruppide treenimiseks.

Saulepi piirkond asub haldusreformi järel Lääneranna vallas ja hõlmab üheksat küla: Vaiste, Saare, Maade, Kulli, Õhu, Rädi, Saulepi, Matsi ja Raespa. Lõunast ja läänest piirneb Saulepi kant Läänemerega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles