Tallinna kammerorkester avab Järvi juhatusel Pärnu muusikafestivali

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval algava Pärnu muusikafestivali avab Tallinna kammerorkester, keda juhatab Neeme Järvi, solist on Elina Nechayeva.
Pühapäeval algava Pärnu muusikafestivali avab Tallinna kammerorkester, keda juhatab Neeme Järvi, solist on Elina Nechayeva. Foto: Tallinna Kammerorkester

Pühapäeval algava Pärnu muusikafestivali avab Tallinna kammerorkester, mida juhatab Neeme Järvi, solist on Elina Nechayeva.

Kavas on Johann Sebastian Bachi aaria orkestrisüidist nr 3 Leopold Stokovski seades, Heino Elleri viis pala keelpilliorkestrile, Eduard Tubina - Rudolf Tobiase nokturn, Sergei Rahmaninovi vokaliis, Richard Straussi “Morgen”, Jean Sibeliuse “Suite Mignonne op. 98 A” ja “Suite Champetre op. 98 B” ja Wolfgang Amadeus Mozarti divertisment D-duur.

2009. aastast korraldatav Pärnu muusikafestival on kasvanud kogu Euroopas oluliseks orkestrifestivaliks, olles kõrge taseme saavutanud tänu maestro Neeme Järvi ja festivali kunstilise juhi Paavo Järvi pühendumisele.

Tänavu osaleb sel ligemale 300 muusikut umbkaudu 20 riigist ja orkestrimuusikale saab kuulda suurepäraseid soliste ja kammermuusikat.

Tallinna kammeorkester on osalenud Pärnu muusikafestivalil varemgi. 2017. aasta festivali avakontserdil Neeme Järvi juhatusel kõlanud Jaan Räätsa kontsert kammerorkestrile nr 1 on orkestri 25 aasta juubeli puhul tänavu ilmunud vinüülplaadil.

Selle eksklusiivse helikandja mõni eksemplar on tänavusel avakontserdil veel müügis. Kõnealune kontsert on keelpilliorkestrite repertuaari pärl.

Oma 26. hooaega alustav Tallinna kammerorkester on üks Eesti viiest professionaalsest orkestrist ERSO, Estonia ja Vanemuise teatriorkestri ja Pärnu linnaorkestri kõrval, kunstiliseks juhiks Risto Joost.

Pärnu muusikafestivali avakontsert algab kontserdimajas pühapäeval, 5. augustil kell 20. Rohkem teavet festivali kohta leiate SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles