Randel Uibol lõppesid juunioride Euroopa meistrivõistlused kaheksandikfinaalis

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randel Uibo soojendamas juunioride Euroopa meistrivõistlustel koos vabamaadluse maailmameistri ja olümpia pronksi Frank Chamizoga.
Randel Uibo soojendamas juunioride Euroopa meistrivõistlustel koos vabamaadluse maailmameistri ja olümpia pronksi Frank Chamizoga. Foto: Randel Uibo

Roomas toimunud kuni 20aastaste Euroopa meistrivõistlustel ei pääsenud Randel Uibo Kreeka-Rooma maadlusel kaheksandikfinaalist edasi. Maadlusklubi Leo kasvandik pidi alla vanduma kuni 72 kilogrammi kaalukategoorias bulgaarlasele Krasimir Plamenov Krumovile.

“Kaheksandikfinaalis läksin maadlema vale taktikaga. Oleksin pidanud kohe alguses ennast rohkem maksma panema ja agressiivsem olema, et mitte parterisse sattuda, kuna roidevigastus ei lase mul parteris sajaprotsendiliselt kaitsta. Kahjuks pandi mind siiski parterisse ja esimese perioodi lõpuks olin 5:0 taga,” kommenteeris Uibo. Teise perioodi alguses läks ta liiga agressiivselt peale ja tahtis enda maadluse peale suruda, et vastane parterisse pandaks, kuid oli ründamisega veidi hooletu. “Lasin rumala vea sisse ja kaotasin matši,” ütles Uibo. 

Võistlus toimus maadluse, judo ja karate olümpiakompleksis. “Atmosfäär oli nagu ikka suurvõistlustel, publik elas kaasa ja aplodeeris, palju higi, verd ja pisaraid. Korralduslikult kõik sujus,” kõneles Uibo.

Oma esitusega EMil ta rahul ei ole, kuna ei saanud endast maksimumi anda. “Sain vaid viimased kaks laagrit välistreenerite näpunäiteid ja tugevate sparringupartneritega maadelda, kuid ilmselgelt ei piisa kahest laagrist, et drastiline muudatus toimuks. Kindlasti mängis suurt rolli seegi, et mu treener on väga raskesti haige ja viimased neli kuud olen olnud ilma treenerita,” nentis noor maadleja.

Küll aga ei anna sportlane alla. Esmalt puhkab ta kaks nädalat ja siis läheb Rootsi, et alustada koostööd uue treeneri, eestlase Valeri Nikitiniga. Uibo unistab maailmameistritiitlist või olümpiavõidust ja nii noorel mehel on kõik veel ees.

Eesti maadlejatest osalesid Euroopa meistrivõistlustel peale Uibo veel Denis Bolunov, Ranet Kaljola, Ardo Pajur, Kristo Viidas ja Hendrik Kalme. Kahjuks kaotasid kõik kaheksandikfinaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles